Sosyal Medya

Güncel

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'tan iftiralara yanıt

Kendisine yönelik iddialarla ilgili açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Ahlaksızlardan yargı nezdinde hesap sorulacaktır" dedi.



FETÖ soruÅŸturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Fatih YaÄŸmur, MÄ°T TIR’ları skandalıyla ilgili Sakarya Valisi Hüseyin Avni CoÅŸ'la ilgili bir iddia ortaya attı. MÄ°T TIR'larıyla ilgili yapılan ihanet haberindeki kaynaklarıyla kendisini tanıştıran kiÅŸinin, o dönem Adana Valisi olan Hüseyin Avni CoÅŸ olduÄŸunu söyleyen YaÄŸmur'un iddiaları çok geçmeden yalanlandı.

Radikal gazetesinin eski muhabiri Fatih YaÄŸmur'un iddialarını, yaptığı açıklamayla yalanlayan Sakarya Valisi Hüseyin Avni CoÅŸ, "Yalan,yanlış, gercekdışı yayınlarla organize bir ÅŸekilde saldıran hukuktanımazlara karşı kamuoyunun doÄŸru bilgilenmesi için basın açıklamamız" diyerek ÅŸu metni paylaÅŸtı:

Terör örgütlerinin sosyal medya uzantılarının ve onların etkisinde kalanların son günlerde yalan, yanlış, montaj yayınlarla iftira ve hakaretlerle tarafımıza organize bir ÅŸekilde saldırdıkları görülmektedir. 

Bir gazete muhabiri F.Y’ye atfen sosyal medyada ÅŸahsımıza ait gerçek dışı iddialar yayınlanmıştır. Konuyla ilgili gerçekler şöyledir;
1-    F.Y adlı muhabir, Emniyet KOM Åžubesinin Adana’daki bazı yolsuzluk iddialarına ait çalışmalarını haber yapmak için gelmiÅŸ, Ä°l Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiÅŸtir.
2-    Konuya iliÅŸkin haberi 2013’de gazetesinde yayınlayan F.Y daha sonra tehdit edildiÄŸi gerekçesiyle yardım istemiÅŸ, gereÄŸi için Ä°l Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiÅŸtir. 
3-    FETÖ’nün MÄ°T tırlarına saldırısından önce 17-25 Aralık 2013’den sonra Ä°l Emniyet Müdür dahil emniyette kadro deÄŸiÅŸmiÅŸ, F.Y’nin bahsettiÄŸi kiÅŸiler görevden alınmış, yerlerine yeni görevliler atanmıştır. 
4-    FETÖ’nün MÄ°T tırlarına saldırısı, 19.01.2014 günü yani F.Y’nin bahsettiÄŸi kiÅŸilerin görevde olmadığı tarihte yapılmıştır. 
5-    FETÖ, MÄ°T tırlarına saldırıda emniyeti deÄŸil jandarmayı kullandığı için, bu hain giriÅŸimin dökümanlarını emniyet deÄŸil jandarma oluÅŸturmuÅŸtur. Dolayısıyla dökümanlar emniyette deÄŸil jandarmada bulunmaktadır. 
6-    Ne F.Y., ne de baÅŸka  bir basın mensubuna FETÖ’nün MÄ°T tırlarına saldırısına bilgi ve belgelere ulaÅŸması için hiçbir imkan saÄŸlanmamıştır. 
7-    Gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltan, kiÅŸilik haklarımıza zarar verenlerle ilgili her türlü yasal iÅŸlem baÅŸlatılmıştır.
Terörle mücadele azmimizi kırmak, Aziz milletimize ve devletimize alıkoymak isteyen tüm şer güçlerle, bundan sonra da mücadelemiz hukuki zeminde yılmadan, bıkmadan, usanmadan sürecektir.

"AHLAKSIZLARDAN YARGI NEZDÄ°NDE HESAP SORULACAK"

Öte yandan Vali CoÅŸ'a ait olduÄŸu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak da açıklama yapan CoÅŸ, "2010 yılından beri muhtelif kiÅŸilere iftira ve hakaret için sosyal medyada kullanılan, daha önce milyonlarca kiÅŸinin izlediÄŸi, yabancı ülke kaynaklı bir video ile bu sefer tarafımıza saldırılmıştır. Konu yargıya intikal ettirilmiÅŸ olup haysiyet cellatlığına soyunanlardan, ahlaksızlardan yargı nezdinde hesap sorulacaktır" diyerek, söz konusu iftirayı atanların mahkemeye taşındığını açıkladı.

 

FATÄ°H YAÄžMUR KÄ°MDÄ°R?

Aslen Adana’lı olan YaÄŸmur, Marmara Ä°letiÅŸim Mezunu.

ArkadaÅŸları, üniversiteyi Marmara Ä°letiÅŸim Fakültesi'nde okuyan Fatih YaÄŸmur'un öğrencilik yıllarında FETÖ'nün Altunizade'deki yurdunda "abi" konumunda yönetici olduÄŸunu iddia ediyor. YaÄŸmur, FETÖ ile irtibatlı ekiplerin yaptığı operasyonların haberini ilk duyuran muhabir olarak tanınıyor.

CUMHURÄ°YET DE TEKZÄ°P YAYINLAMIÅžTI

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi de Sakarya Valisi Hüseyin Avni CoÅŸ'a yönelik iftira içerikli haberleriyle ilgili olarak tekzip yayınlamıştı.

Ä°ÅŸte o tekzip metni:

06.07.2016 tarihli gazetenizde ve internet sitenizde Zehra Özdilek imzalı olarak yayınlanan ilk sayfanın manÅŸetinde “Kapımız açık dedi, Kapısına dayandı” baÅŸlığıyla sunulan ve 10. sayfasında “Vali CoÅŸ tartıştı. Polis evini bastı” baÅŸlıklı haber gerçekle ilgisi olmayan ve iftira niteliÄŸi barındıran niteliktedir. Basın meslek ilkeleri uyarınca bir iddianın doÄŸruluÄŸunu önce araÅŸtırıp, haberin öznesi kiÅŸi ve kurumlarla görüştükten sonra haber yapılması gerekirken tek yanlı haber yapılması etik deÄŸildir. Milletimizin göz bebeÄŸi olan ÅŸehit yakınlarına ValiliÄŸimizce olumsuz davranış sergilendiÄŸi yönünde gerçek dışı yayın yapılması iyi niyetli olmayıp hukuka aykırıdır.

Yazıda yer alan gerçek dışı iddiaların doğrusu şöyledir.

1- Haberde “Åžehit Yakını”, “Åžehit EÅŸi” olarak belirtilen R.D adlı ÅŸahıs ÅŸehit eÅŸi/yakını deÄŸildir. Kendisini “Åžehit EÅŸi” olarak tanıtan, bazı ÅŸahıslara da kendisini “Pilot Binbaşı” olarak sunan R.D isimli ÅŸahıs hakkında çeliÅŸkili beyan ve şüpheli davranışları nedeniyle adli iÅŸlem baÅŸlatılmıştır.

2- Haberde ilimiz Valisine yönelik olarak kullanılan “Kapımız açık dedi, Kapısına dayandı” baÅŸlığı tamamen iftiradır, Ä°limiz Valisi kimsenin kapısına dayanmamıştır. 1. Maddede belirtilen kiÅŸi hakkındaki adli iÅŸlemler Valinin deÄŸil yetkili Cumhuriyet Savcısının emir ve talimatları doÄŸrultusunda ifa edilmiÅŸtir.

3- Yayın tarihinde ValiliÄŸimizce konuyla ilgili basın açıklaması yapılarak tüm ajanslarda ve yazılı, görsel basında bu açıklama doÄŸrultusunda haber yayınlanmasına raÄŸmen, gazetenizde bugüne kadar re’sen düzeltme yapılmamıştır. Bu haber okuyucunuza basın ilkelerine aykırı ÅŸekilde sunulmuÅŸ olup kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla deÄŸil, ValiliÄŸi ve Ä°limizin Valisini “Åžehit yakınlarına saygısızlık yapıyor” gibi göstererek kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye yönelik yayın yapıldığına dair kanıyı güçlendirmektedir.

4- Şehit yakınlarının onurlu konumlarını ve büyük acılarını istismar eden ve daha önce çeşitli suçlardan birçok adli kovuşturma geçiren bir kişinin iddialarını araştırmadan, soruşturmadan birinci sayfaya taşıyarak haber yapmanız, gazetenizin İlimiz Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında daha önce de gerçeğe aykırı çeşitli haberler yayınlandığı ve bu haberler nedeniyle birçok kez mahkeme kararıyla tekzip yayınlamak durumunda kaldığınız da dikkate alındığında, Valiliği ve İlimiz Valisini sistematik olarak yıpratmaya çalıştığınız anlaşılmaktadır.

Yukarıda ayrıntılarıyla cevaplanan haberde yer alan ve kişileri ve kurumumuzu yıpratmaya yönelik iddia ve isnatların tamamı gerçek dışı olup, haklarımız saklı kalmak kaydıyla sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz

Kaynak: haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.