Sosyal Medya

Güncel

6-7 Ekim provokasyonunun üzerinden iki yıl geçti

Güneydoğu'da HDP'nin çağrısı üzerine PKK yandaşlarının düzenlediği ve bölgede büyük kayıplara yol açan gösterilerin üzerinden iki yıl geçti



HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle PKK/PYD yandaşlarının gerçekleştirdiği, 2 polisin şehit olduğu ve 31 kişinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarının üzerinden iki yıl geçti.

Olaylar sırasında Diyarbakır'da yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduÄŸu 31 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 221 vatandaÅŸ ile 139 polis yaralanmıştı. 

PKK yandaşlarının saldırıları sonucu çok sayıda ev ve iş yeri ile okul, kültür merkezi, müze ve yurt binasında hasar oluşmuş, olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafından yaklaşık 50 milyon liralık ödenek sağlanırken, şiddet eylemlerinin devlete maliyetinin 300 milyon liranın üzerinde olduğu belirlenmişti.

VAN EN ÇOK ETKİLENEN ŞEHİR OLMUŞTU

Olayların ve tahribatın en fazla yaşandığı şehirlerin başında gelen Van'da gösteri yapan PKK yandaşları, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur'an kursu, dershane, dernek ve yurt binasına zarar vermişti.

İzinsiz gösteriler sonucu 170 araç, 20 okul, 5 dini müessese, 40 kamu binası ve 523 iş yerinin büyük hasar gördüğü Van'da, valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan hasar tespit komisyonlarının incelemesinden sonra Başbakanlık tarafından gönderilen ödenekler, zarar gören vatandaşların hesaplarına aktarılmıştı. Hasar gören kamu binaları, okullar, dernek binaları ve Kur'an kursları da baştan sona yenilenerek hizmete başlamıştı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, saldırılarda hasar gören ve yakılan 20 okulda baştan sona yenileme çalışması yürütmüş, okullar tadilattan geçirilerek kısa sürede eğitim öğretime açılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.