Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan düşürülen uçakla ilgili yeni iddia

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Leonid Petrovich Reshetnikov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağını ABD’nin düşürdüğünü belirtti.



Rusya Stratejik AraÅŸtırmalar Enstitüsü Direktörü Leonid Petrovich Reshetnikov, geçen yıl Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinde doÄŸrudan ABD'nin rol aldığını söyledi. Reshetnikov, “Uçağın düşürülmesi emri ErdoÄŸan'dan gelmiÅŸ deÄŸildir. Bizler askeri üslerde kimlerin olduÄŸunu biliyoruz, orada ABD'li meslektaÅŸlarımız bulunuyor. Uçağı onlar düşürdü. Hedef, Rusya'nın Türkiye ile askeri bir mücadeleye girmesi ve Kafkasya'da bir savaşın çıkmasıydı” dedi.

"İRAN CİDDİ ORTAK DEĞİL"

Reshetnikov, Ä°ran'ı ciddi bir ortak olarak görmediklerini bildirerek, “Ä°liÅŸkilerimizi geliÅŸtireceÄŸimiz komÅŸu ülke olarak bakıyoruz ancak bu ülkeyi müttefik ülke olarak görmüyoruz” ifadesini kullandı. Reshetnikov, Ä°ran ile Suriye konusunda yakın bir anlayışa sahip olduklarını da dile getirdi. Suriye'deki geliÅŸmelere iliÅŸkin konuÅŸan Reshetnikov, “Batılılar ve ABD, Suriye'nin bölünmesini bize teklif ediyor ancak bizim buna 'evet' dememiz mümkün deÄŸil” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.