Sosyal Medya

Güncel

İsrail 1 yılda 1963 çocuğu gözaltına aldı

İşgal ordusu, Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana 1963'ü çocuk ve 229'u kadın yaklaşık 8500 Filistinli’yi gözaltına aldı.



Ä°ÅŸgal altındaki Filistin topraklarında, Filistin halkına karşı baskılarını artıran iÅŸgal güçleri 1 yılda 1963'ü, 229'u kadın olmak üzere 8500 Filistinliyi tutukladı. Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı ikiye bölme planlarına karşı ve Yahudi yerleÅŸimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların yoÄŸunlaÅŸmasına tepki olarak geçen yıl ekim ayında baÅŸlattıkları intifadayı bastırmak isteyen Ä°srail, yargısız infazların yanı sıra tutuklama ve gözaltı uygulamaları ile direniÅŸi kırmayı hedefliyor. Ekim 2015’te baÅŸlayan Kudüs Ä°ntifadası'nı bastırmak isteyen iÅŸgalci Ä°srail güçleri ÅŸimdiye kadar 249 Filistinliyi ÅŸehit etti. Yargısız infazlarla Filistinlilerin canına kasteden Ä°srail bir yandan da Filistin'in hemen her bölgesinde kontrol ve aram anoktaları kurarak ülkeyi yaÅŸanmaz hale getirmeye çalışıyor. Ä°ntifadaya katılanları da ev ev arayan Ä°srail bir yılda toplam 8500 Filistinli’yi tutukladı. Rakamlara göre,tutuklananların 1963'ü çocuk. Küçük yaÅŸta rejimin kanlı yüzü ile tanışan çocukları türlü iÅŸkencelerle korkutmaya çalışan Ä°srail direniÅŸi bu ÅŸekilde kırmayı hedefliyor.

Filistinlilerin % 66’sı seçimlerin ertelenmesine karşı

Er-Ru'ye Siyasi Kalkınma Merkezi'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi anket, Filistinlilerin yüzde 66,5'unun Batı Yaka ve Gazze Åžeridi'nde yapılacak yerel seçimlerin ertelenmesi kararını onaylamadığını ortaya çıkardı. Anketin Batı Yaka ve Gazze Åžeridi'nin çeÅŸitli bölgelerinde 1366 kiÅŸiyle görüşülerek gerçekleÅŸtirildiÄŸi bildirildi. Ankete katılanların yüzde 55,8’i yerel seçimlerin ertelenmesi kararının tamamen siyasi olduÄŸunu belirtirken, yüzde 52,7’si Yüksel Adalet Mahkemesi'nin açılan davaları karara baÄŸlayacağını ve seçimlerin vaktinde yapılacağını zannettiklerini söyledi.

Ankete katılanların yüzde 67,9’u seçimlerin 8 Ekim'de yapılması halinde oy kullanacaklarını bildirirken, yüzde 60,5’i Fetih Hareketi'nin iç çekiÅŸmeler nedeniyle seçimlerden korktuÄŸunu ifade etti.

Yine Gazze'yi vurdu

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın eğitim alanıyla tarım arazilerine hava saldırısı düzenlediği ifade edildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde Kassam Tugayları'na ait askeri eğitim alanı ve şehrin doğusundaki tarım arazilerini bombaladı. Saldırı sonucu çevredeki binaların hasar gördüğü, ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

kayak: Diriliş Postası

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.