Sosyal Medya

Güncel

ABD'den yeni PYD açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, terör örgütü PYD'nin federasyon kurma isteğini desteklemediklerini açıkladı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde kontrolünde tuttuÄŸu bölgelerde federasyon kurmak istemesini desteklemediklerini söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında terör örgütü PYD’nin Suriye’de tek taraflı federasyon kurulmasına iliÅŸkin bu hafta sonu düzenlemeyi planladığı konferansa iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Toner, Suriye’nin geleceÄŸine Suriye halkı tarafından karar verilmesi gerektiÄŸini belirterek, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması gerektiÄŸini vurguladı.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 no'lu kararı gereÄŸince Suriye’nin geleceÄŸine iliÅŸkin kararların Suriye halkı tarafından alınmasını desteklediklerini söyleyen Toner ÅŸunları kaydetti:

“BMGK’nın bu kararı Cenevre Bildirisine baÄŸlı olarak Suriye’nin geleceÄŸinin Suriye halkı tarafından tayin edilmesini öngörüyor. Daha açık bir ÅŸekilde anlatmak gerekirse, biz Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını ve Suriye’de bütün grupları kapsayan demokratik bir yapının saÄŸlanmasını destekliyoruz.”

Suriye’deki bütün tarafların BM kararları baÄŸlamında birlikte çalışması gerektiÄŸini kaydeden Toner, “Herhangi bir grubun kalkıp kendi sınırlarını ve sistemini fiili bir durum yaratarak saÄŸlamasını istemiyoruz.” dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.