Sosyal Medya

Güncel

İsrail'den Gazze gemisine müdahale açıklaması: Ziyaret ettik

İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalede ettiğini doğruladı.



İsrail, Gazze ablukasını delmek için Barselona'dan yola çıkan ve sadece kadın insani yardım gönüllülerinin bulunduğu Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahale etti. Geminin Aşdot Limanı'na doğru çekildiği belirtildi.

Ä°srail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Rotasını deÄŸiÅŸtirmesi için yapılan çok sayıda çaÄŸrının reddedilmesinin ardından, Gazze ablukasını delmek niyetinde olan gemiyi donanma askerleri ziyaret ederek aramada bulundu" ifadesine yer verildi.

Müdahalenin uluslararası hukuka uygun olduÄŸu savunulan açıklamada, Gazze ablukasının 'meÅŸru' olduÄŸu ve gemideki kadın aktivistlerin bunu 'hukuksuz ÅŸekilde delmek istediÄŸi' iddia edildi.

ULUSLARAARASI SULARDA MÃœDAHALE

Açıklamada ayrıca müdahale sırasında herhangi bir olay yaşanmadığı bildirildi. Özgürlük Filosu basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, İsrail donanmasının, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalede bulunduğunu bildirmişti. Hansson, "Kadın barış aktivistlerini taşıyan Zaytouna gemisi ile iletişimi yaklaşık bir saat önce yitirdik. İsrail donanmasının Zaytouna'ya, Gazze'nin 40 ila 50 mil açıklarında müdahale ettiği ve gemiyi Aşdot Limanı'na doğru çekmeye başladığı bilgisine ulaştık" ifadelerini kullanmıştı. 14 milletten 15 kadın aktivist, 15 Eylül'de İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yardım götürmek üzere İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.