Sosyal Medya

Güncel

Türk askeri Halep'e girdi mi ?

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, Türk askerinin Halep'e gidrdiği yönünde ortaya atılan iddialar yalanlandı.



Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, özellikle Dabık ve civarındaki yerleÅŸim yerlerinin DAEÅž tarafından çok kuvvetli ÅŸekilde tahkim edildiÄŸi ve bunların aşırı yoÄŸunluktaki mayın ve el yapımı patlayıcılar ile desteklendiÄŸi bildirildi.

DAEÅž’ın terk etmek zorunda kaldığı bölgelerde çok sayıda bubi tuzağı kurduÄŸu ve Özgür Suriye Ordusu’nda hayatını kaybedenlerin çoÄŸunun EYP ve bubi tuzağı ile hayatını kaybettiÄŸi kaydedildi. Dabık bölgesinin DAEÅž için çok önemli bir kırılma noktası olduÄŸu ve buranın kısa zamanda kontrol altına alınmasıyla operasyonda hız kazanma durumunun olabileceÄŸi ifade edildi.

Ayrıca DEAŞ'li teröristlerin sivil vatandaş gibi görünmek için etek ve çarşaf giyerek mühimmat ve silah taşıdıkları ifade edildi. Net hedef olarak tespit edilmelerine rağmen TSK unsurlarına ateş açılmadığı sürece sivil görünümlü kişilere ateş açılmadığı bildirildi.

Bugün gerçekleÅŸtirilen hava harekatında sivillerin öldüğüne dair haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığı ve bu tür haberlerin provokasyon amaçlı yapıldığı belirtildi. Ayrıca, TSK’nın Halep’te operasyon yaptığı iddialarının da gerçeÄŸi yansıtmadığı ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.