Sosyal Medya

Güncel

Terörist oğlunu ziyarete giden kadın öldü!

Bitlis'te PKK'lı oğlunu ziyaret ve teröristlere yaşam malzemesi götürmek için askeri güvenlik bölgesine giren kadın düzenlenen hava harekatında öldü.



Alınan bilgilere göre, dün sabah saat 08.00 sıralarında insansız hava araçları, 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' içerisinde bulunan Sehi Ormanlık alanında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait görüntüler tespit etti. Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları, dün saat 11.03 sıralarında bölgeyi ateş altına aldı. Bölgede bulunan iki ayrı hedefin vurulması sonunda, PKK'lı teröristlere ait olduğu değerlendirilen barınma yeri ve sığınaklara taşınmak üzere bölgeye getirilen yaşam malzemesi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi.

Valilik açıklama yaptı

Konuyla ilgili Bitlis ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada ise, dün saat 18.45'de bir minibüs ile 2 kiÅŸinin bölgeden Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirildiÄŸi belirtilerek, "Dün saat 18.45 sıralarında bir minibüs ile 2 kiÅŸi bölgeden Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirildi. R.E. isimli ÅŸahıs ölü olarak; başından, kolundan yaralanan ve bilinci açık A.B. isimli ÅŸahıs ise yaralı olarak Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirilmiÅŸtir. Olaya iliÅŸkin yapılan araÅŸtırmada, ölen R.E. ve yaralı A.B.'nin, R.E.'nin oÄŸlu olan ÅžoreÅŸ kod adlı D.E. isimli bölücü terör örgütü mensubuyla görüşmek maksadıyla Sehi bölgesine geldikleri alanda teröristlerle bulundukları esnada, uçakların bölgeyi bombalamasında R.E.'nin hayatını kaybettiÄŸi, A.B.'nin ise yaralandığı bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat baÅŸlatılmıştır" denildi.

TERÖRİSTLERE MALZEME TAŞIYORMUŞ

Bitlis kırsalında PKK'lılara yönelik dün gerçekleşen hava saldırısında ölen kadının, Şorej kod adlı terörist Devrim Erdemir'in annesi olduğu ve teröristlere yaşam malzemesi götürmek üzere yasak bölge ilan edilen Sehi ormanları bölgesine gittiği belirlendi.

Bitlis ValiliÄŸinden konuyla ilgili yapılan yeni açıklamada, "1 Mart-31 Aralık 2016 tarihleri arasında geçici askeri yasak bölge ilan edilen Sehi ormanlık bölgesine güvenlik kuvvetlerimizce 4 Ekim 2016 tarihi saat 11.00'de düzenlenen hava operasyonu esnasında ikisi terörist olmak üzere 3 kiÅŸi yaralanmış ve 1 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸtir. Olayda ölen ÅŸahsın aynı bölgede bulunan Åžorej kod adlı terörist Devrim Erdemir'in annesi R.E., yaralının ise A.B. isimli ÅŸahıs olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. Yaralı teröristlerin ise Engin Çetin ve Erdal kod adlı bir terörist olduÄŸu belirlenmiÅŸtir. Olayın geliÅŸimi ile ilgili olarak, Åžorej kod adlı terörist Devrim Erdemir'in annesi R.E.'nin 4 Ekim 2016 tarihinde sabaha karşı bölgede bulanan teröristlere götürmek üzere aldığı yaÅŸam malzemesi ve diÄŸer malzemelerle olayın olduÄŸu geçici askeri yasak bölge ilan edilen Sehi ormanları bölgesine eniÅŸtesinin aracı ile gittiÄŸi, olayın gerçekleÅŸtiÄŸi bölgede baÄŸ-bahçe ve tarım arazisinin olmadığı, yerleÅŸim yerlerinin boÅŸ olduÄŸu, ÅŸahısların bölgeye bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık maksadıyla gittikleri ve 7-8 teröristle buluÅŸarak kahvaltı yaptıkları, operasyon düzenlenen bölgenin daha önce de BTÖ tarafından barınma ve erzak dağıtımı için kullanıldığı tespit edilmiÅŸtir" denildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.