Sosyal Medya

Güncel

Ömer Halisdemir'e açılmış dava iddiası yalanladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir aleyhine açılmış bir dava olmadığını belirtti.



15 Temmuz darbe giriÅŸimini canıyla engelleyen Åžehit Ömer Halisdemir’in ailesine darbeci Semih Terzi'nin ailesi tarafından tazminat davası açıldığı iddia edildi.

Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ ve CumhurbaÅŸkanlığı sözcüsü Ä°brahim Kalın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla bu iddiayı yalanladı.

Adalet Bakanı BozdaÄŸ, Åžehit Ömer Halisdemir'in eÅŸi, çocukları ve mirascçılarının aleyhine açılmış bir tazminat davası bulunmadığını belirtti. 

Bakan Bozdağ, işin aslının merhum şehit Ömer Halisdemir'in mirasçı eşi ve çocuklarının, "çocuk mallarının korunması" için Aile Mahkemesine açılmış bir dava olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Darbeci Semih Terzi'nin mirasçısı eşi ve çocukları ile ilgili dava da 'çocuk mallarının korunması' davasıdır. Darbeci Terzi'nin mirasçılarıyla ilgili davanın, merhum şehit Ömer Halisdemir'in mirasçılarıyla ilgisi yoktur. Her iki dava ayrıdır

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.