Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cülerin 2.haberleşme ağı çözüldü!

İstihbarat birimleri, Bylock’tan sonra Eagle’ın şifresini de kırdı. Mülkiyeliler başta üst düzey bürokratlara operasyon için düğmeye basıldı. İlk listede 300 kişi var.



FETÖ’nün iletiÅŸim ağı Bylock’un deÅŸifre olması sonrasında geliÅŸtirdiÄŸi Eagle da çözüldü. Ä°stihbarat birimlerinin deÅŸifre ettiÄŸi sistemi kullanan ve aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduÄŸu listenin ilgili kurumlara gönderildiÄŸi öğrenildi. Elemanları arasında iletiÅŸimi Bylock aracılığıyla saÄŸlayan FETÖ’nün, bu uygulamanın MÄ°T tarafından fark edilmesiyle birlikte yeni bir iletiÅŸim kanalı kullanmaya baÅŸladığı, yakalanan FETÖ’cüler tarafından dile getirilmiÅŸti.

 

Ä°LK OLARAK BYLOCK ÇÖZÃœLDÃœ 

Bir yandan toplamda 215 bin kiÅŸinin kullandığı belirlenen Bylock’un ÅŸifrelerini kırarak daha çok isme ulaÅŸmaya çalışan güvenlik birimleri, diÄŸer yandan da, daha fazla kripto ve ÅŸifre uygulanan Eagle programının kimler tarafından kullanıldığına yönelik tespite yoÄŸunlaÅŸmıştı. Bylock’un ikinci ÅŸifresinin kırılmasıyla 60 bin dolayında isme ulaşıldığı belirtilirken, daha üst düzey görevlilerin kullandığı ve Bylock’a göre daha güvenli gördükleri Eagle uygulamasını kullananlara da büyük oranda ulaşıldığı öğrenildi. 
 
Åžifresi çözülen Eagle’ı kullanan isimlerden oluÅŸan listenin, emniyet ve güvenlik birimleri tarafından kamu kurum ve kuruluÅŸlarına gönderildiÄŸi belirtildi. Bu liste sonrasında kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan üst düzey bürokratlara yönelik ikinci dalga operasyon için düğmeye basıldı. Kurumların da, kendilerine ulaÅŸan listelere göre üst düzey temizliÄŸi, önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.
 
Öte yandan bir süredir üzerinde çalışılan emniyet müdürleri ve valiler kararnamesiyle ilgili de, Bylock ve Eagle’dan çıkan listelere göre detaylı bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Kendileri ve birinci derecede yakınlarında Bylock veya Eagle uygulaması çıkan mülki amirlerin görevlerinden uzaklaÅŸtırılmaları bekleniyor. Yeni kararnamenin, bu çerçevede emniyet müdürleri, valiler ve kaymakamlar olmak üzere 300 dolayında idareciyi ilgilendirebileceÄŸi ifade ediliyor.
 
MÃœLKÄ°YE AYIKLANACAK
 
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturmada tutuklanan eski Terörle Mücadele Åžube Müdür Yardımcısı Bayram Çiftçi örgütle baÄŸlantısını ve yapılan bazı operasyonlarla ilgili bilgi verdiÄŸini itiraf etti. Çitfçi, “SavaÅŸ, Bylock’un deÅŸifre olduÄŸunu söyleyerek Eagle adlı programı yükledi” dedi. Çiftçi, Eagle sisteminin de üzerinde olan bir baÅŸka program daha kullandıklarını anlattı.
 
KRÄ°PTO WHATSAPP
 
Çiftçi, “Sadık benden TEM Åžube Müdürlüğü ile ilgili ne olup bittiÄŸini rapor etmemi istedi. Kendisi telefonuma Whatsapp amblemli ve içerikli kripto Whatsapp diyebileceÄŸim bir program yüklemiÅŸti. Aynı zamanda da bu programları geri getirilmeyecek ÅŸekilde silecek olan C Cleaner adlı program kurmuÅŸtu. Tedbir olsun diye deÄŸiÅŸik günlerde yani haftanın farklı günlerinde Eagle’den yazıştıktan sonra buluÅŸuyorduk” diye konuÅŸtu. 
 
 
Star Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.