Sosyal Medya

Güncel

Diyanetin anaokulu 5 Ekim'de resmen açılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) ortak projesiyle hayata geçirilen anaokulunun resmi açılışı, 5 Ekim Çarşamba günü yapılacak.



TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlık ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında öğrenci kabul edilen okulun Diyanet İşleri Başkanlığı kampüsünde 3 bin metrekare kapalı, 7 bin metrekare yeşil ve oyun alanına sahip olduğunu söyledi.

OKULUN Ä°SMÄ° "REYYAN ANAOKULU"

"Hedefimiz yaÅŸadığımız topluma faydalı birer birey yetiÅŸtirmek, aynı zamanda üreten, paylaÅŸan ve takım çalışması yapabilen öz güveni yüksek, manevi deÄŸerlerle donanmış nesiller kazandırmaktır." ifadelerini kullanan Bilgin, okulun isminin de "Reyyan Anaokulu" olduÄŸunu bildirdi.

" YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME" METODU

Bilgin, "proje tabanlı" eğitimi ön planda tutarak bir çok eğitim yaklaşımından entegre edilen eğitim programının okul öncesinde öncü olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Bilgin, çocukların farklı karakterlere sahip olduğunun bilinciyle "yaparak ve yaşayarak öğrenme" metodlarıyla onların yeteneklerini keşfetmesinin planlandığını ifade etti.

Reyyan Anaokulunun mutlu ve duyarlı çocuklar, soru soran, analiz yapan, el becerisi olan, dikkat algısı yüksek, Ã¶zgür, öğrenci merkezli, akıl mantık çerçevesinde duygularını deÄŸerlendiren nesiller yetiÅŸtirmeyi planladığını anlatan Bilgin, birçok atölye etkinliÄŸiyle çocukların yetenekleri ve baÅŸarılarının ön plana çıkarılmasının amaçlandığını dile getirdi.

YABANCI DİL VE KUR'AN-I KERİM EĞİTİMİ VERİLECEK

Bilgin, bu kapsamda anaokulunda nota atölyesi, düş sokağı sanat atölyesi, neÅŸeli bilim atölyesi, el sanatları atölyesi, akıl ve zeka oyunları atölyesi, Ä°ngilizce atölyesi, Arapça dil atölyesi, dikkat güçlendirme atölyesi, felsefe atölyesi, mutfak atölyesi, doÄŸa atölyesi, keÅŸfediyorum atölyesi, masal atölyesi gibi atölyeler bulunduÄŸunu kaydetti.

Bilgin, iki aylık gözlem programından sonra her öğrencinin yeteneÄŸine göre bir atölyeye yönlendirileceÄŸi bilgisini paylaÅŸarak, bütün öğrencilere yabancı dil ve Kur'an-ı Kerim eÄŸitimi verileceÄŸini vurguladı. 

5 EKİM'DE MEHMET GÖRMEZ AÇACAK

Bu yıl 60 öğrencinin kaydedildiÄŸi anaokulunun resmi açılışı 5 Ekim ÇarÅŸamba günü Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, TDV Mütevelli Heyeti Ä°kinci BaÅŸkanı Mazhar Bilgin ve TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun tarafından yapılacak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.