Sosyal Medya

Coğrafyamız

Abbas'ı eleştirenin işine son

Filisin Devlet Başkanı Abbas'ı esli İsrail lideri Peres'in cenazesine gittiği için eleştiren bir subay işten atıldı



Mahmud Abbas’ın baÅŸkanlık ettiÄŸi Filistin Yönetimi, Abbas’ın baÅŸkanlığındaki bir heyetle hayatını kaybeden Åžimon Peres'in Kudüs’te yapılan cenaze törenine katılmasını eleÅŸtiren görevli bir subayın iÅŸine son verdi.

Filistin Askeri Ä°rtibat’a baÄŸlı AraÅŸtırma ve Halkla Ä°liÅŸkiler Müdürü Yarbay Usame Mansur, kiÅŸisel hesabında yaptığı açıklamada, “Facebook hesabımdan baÅŸkana gönderdiÄŸim ve yaptığı iÅŸin doÄŸru olmadığıyla ilgili verdiÄŸim mesaj nedeniyle iÅŸimden men edildim” dedi.

Filistin Yönetimi BaÅŸkanı Mahmud Abbas, Filistin halkıyla, Filistin’deki siyasi grup ve çevrelerin tepkisine raÄŸmen 1996 yılında Lübnan’a yönelik yapılan savaÅŸta Kana Katliamı olarak bilinen katliamın faili olmakla tanınan ve Filistin halkına karşı yapılan bir çok saldırı ve cinayetin arkasında olan Siyonist lider Åžimon Peres’in cenaze törenine katıldı.

KNESSET'TE PROTESTO

Ä°srail yönetimi meclisi Knesset’teki Filistinli vekiller ilkeli bir duruÅŸ sergileyip Peres’in cenaze törenine katılmayacaklarını ilan etmiÅŸti.

İsrail meclisi'ndeki Arap milletvekillerden, Birleşik Arap Listesi Başkanı Ayman Odeh, Şimon Peres'in cenaze törenine neden katılmadığını açıkladı.

Peres'in İsrail içindeki Arap azınlıkla ilgili karmaşık politikalarını hatırlatan Odeh şu ifadeleri kullandı; "Kişisel olarak bakacak olursak Peres'in ailesi ve dostları vardı. Üzüntülerini paylaşıyorum ancak siyasi olarak bakarsak kendimi ulusal yasın bir parçası hissetmiyorum. İsrailli liderler bu ülkede yaşayan Arapların tarihi acılarını görmezden geliyor. Örneğin biz 2000 Ekim Olayları'nda hayatını kaybedenleri anacağız. O kurbanlardan biri de eşimin kardeşiydi. Kabine üyelerinden biri bile gelip kurbanların mezarlarına çiçek bırakacak mı? Acımızı hissedecek mi? Ben Yahudilerin Holokost başta olmak üzere yaşadıkları tüm tarihi acıları hissediyorum, bizim acımızı hissetmelerini de Yahudilerden bekliyorum. "

GAZZE'DE ABBAS'A PROTESTO

Gazze'de ise cenaze törenine katılan Abbas'a tepki gösterileri vardı. Cibaliye Mülteci Kampı'nda toplanan gösteriler Peres karşıtı sloganlar attı, "Savaş suçlusu Peres" yazlı pankartlar taşıdı.
Hamas yetkilisi Muhammed Ebu Asker ise gösteride yaptığı konuÅŸmada "Abbas'ın çocuk katili Peres'in cenaze törenine katılması ÅŸehitlerimize hakarettir. Filistinliler ÅŸehit olan yakınlarının cenazesine bile katılamıyorken, o nasıl Filistinlilerin katilinin cenazesine katılır?" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.