Sosyal Medya

Güncel

Kürtlerden İngilizlerle anlaştılar iddiasına tepki

Diyarbakır'da Kürt aşiretleri 'İngilizlerle anlaştılar' iddialarına, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.



Diyarbakır'ın Çınar ilçesine baÄŸlı YarımkaÅŸ Mahallesi'ndeki bir evde verilen yemekte bir araya gelen bazı Kürt aÅŸiret üyeleri, yemeÄŸin ardından yaptıkları basın açıklamasıyla, Vatan Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı, emekli Albay Hasan Atilla UÄŸur'un gündeme getirdiÄŸi "Ä°ngilizlerin Kürt aÅŸiretlerinin borçlarını ödediÄŸi" iddialarını yalanladı.

KÜRT AŞİRETLERİ PARAYLA SATIN ALINABİLİR MESAJI VERİLİYOR

Metinan aÅŸireti adına konuÅŸan ReÅŸit Akıcı, gündeme getirilen iddiayla birilerine mesaj verilmek istendiÄŸini ileri sürdü. "Biz kendimizi ne Ä°ngilizlere ne Fransızlara bugüne kadar hiç satmadık, satmayacağız da"Ä°ngiliz ajanlarına, "Gelin, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'daki Kürt aÅŸiretlerinin içine girin, para verin ve onları satın alabilirsiniz"mesajının verildiÄŸini öne süren Akıcı, ÅŸunları kaydetti: "Türkiye'yi ve Kürt aÅŸiretlerini karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bu tertemiz insanların onurlarıyla, duygularıyla hiç kimsenin oynamaya hakkı yoktur.

KİMSE DEVLET İLE AŞİRETLER ARASINA GİRMESİN

Kimse devlet ile bu aşiretler arasına girmemeli, giremeyecekler. Biz kendimizi ne İngilizlere ne Fransızlara bugüne kadar hiç satmadık, satmayacağız da. Atilla Uğur da Doğu Perinçek de bunu çok iyi bilmelidir. Gitsin, daha önce 1991'de Abdullah Öcalan ile ne pazarlıklar yapılmıştı, gene o pazarlıkları yapsınlar. Onlara para versinler, İngilizlerden onlara silah satsınlar, yine onlara versinler."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Suç duyurusunda bulunulacakAnkara'da 56 aşiret üyesiyle bir araya geldiklerini dile getiren Akıcı, pazartesi günü tekrar Ankara'da buluşup, iddia hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.