Sosyal Medya

Güncel

Terör tünelleri yatırımla çökecek

Nusaybin yeniden inşa edilecek. Kamışlı ile olan yakınlığı göz önünde bulundurularak binalar şehirden biraz daha uzağa yapılacak.



Terör örgütünün büyük hasar verdiÄŸi ÅŸehirlerde yeniden inÅŸa süreci devam ederken, güvenlik konusu da göz önünde bulunduruluyor. 4 bine yakın konutun hasar gördüğü Nusaybin’de ÅŸehir yeniden inÅŸa edilecek. 5 binin üzerinde yeni konut, kamu binaları ve sosyal alanların yapılacağı Nusaybin’de Kamışlı ile olan yakınlık göz önünde bulundurularak binaların ÅŸehirden biraz daha uzak yerlere inÅŸa edilmesi planlanıyor.

TÃœNEL Ä°LE PUSU

Böylece terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’nin, silahları Kamışlı ile Nusaybin arasına kazdığı tünellerden Türkiye’ye sokmasının da önüne geçilmiÅŸ olacak. Konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan güvenlik kaynakları Nusaybin ile Kamışlı arasındaki yakınlığa dikkat çekerek, “Nusaybin’in yeniden inÅŸa sürecine iliÅŸkin çalışmalarımız sürüyor. Hasar gören konutların tespiti yapıldı. Yeni konutların PKK’nın kazdığı tünellerde göz önünde bulundurularak ÅŸehrin biraz dışına yapılması üzerinde çalışıyoruz” dedi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemelerde bir evden baÅŸka bir eve doÄŸru kazılan, bazı kısımları 1,5 metre yüksekliÄŸinde ve yaklaşık 50 metre uzunluÄŸundaki tünel, güvenlik güçlerince imha edildi. Nusaybin ile Kamışlı’nın yanı sıra evler arasında onlarca tünel tespit edildi. Terör örgütü mensupları bu tünelleri bir evden diÄŸerine geçmek ve operasyon birliklerine arkadan pusu kurmak için kullanıyor.

Ä°MHA EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Sınırın iki yakasında sadece ismi deÄŸiÅŸen terör örgütlerinin silahları Kamışlı ile Nusaybin arasına kazdığı tünellerden Türkiye’ye soktuÄŸu tespit edilmiÅŸti. Suriye’ye sınır olan Nusaybin, PYD’nin kontrolünde bulunan Kamışlı kentinin metrelerce uzağında bulunuyor. Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin köstebek gibi ev ve sokakların altını kazarak oluÅŸturduÄŸu onlarca tünel ve menfez güvenlik güçleri tarafından imha edilmiÅŸti.

Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.