Sosyal Medya

Coğrafyamız

Dünya Halep için ayakta

Esed ve Rus ittifakının katliam yaptığı Halep’e destek için dünyanın birçok ülkesinde protesto gösterileri düzenlendi. Binden fazla kişinin katledildiği bombardımanın durdurulması çağrısı yapılan gösterilerde "Halep'i koruyun" mesajları verildi.



Esed ve Rus ittifakının abluka altına aldıkları Halep'i deprem bombalarıyla vurmaya başlaması ve şehirde bulunan 300 bin sivilin hayati tehlikelerinin artması nedeniyle dünya çapında Halep'e destek gösterileri düzenlendi. Başta ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere olmak üzere Rus konsolosluklarının önünde toplanan aktivistler, dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğine dikkat çekerek, herkesi Halep için sokağa çıkmaya ve seslerini yükseltmeye davet etti.
 



BEYAZ BANTLI EYLEM

Ortak basın açıklamasında, Halep'te enkaz altındaki çığlıkların her geçen gün arttığı belirtildi. Açıklamada, “Yanımızda durmanız için bu ülkelerin vatandaÅŸları olan sizlere sesleniyoruz. Lütfen Halep için sokaklara çıkın" ifadeleri kullanıldı. Ä°spanya Rus KonsolosluÄŸu önünde toplanan eylemciler ise ellerinde Özgür Suriye bayraklarıyla Halep'teki katliamı kınadı. Londra'nın Oxford Caddesi'nde buluÅŸan Ä°ngiliz aktivistler ise “Halep soykırımı" ve “Esed yeter" dövizleri taşıdı. Meksikalı aktvisitler ise sosyal medyada ellerinde dövizlerle paylaÅŸtıkları görüntülerle eylemlere destek verdi. Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te yapılan gösteride eylemciler, ağızlarını beyaz, gözlerini siyah bezlerle sararak ellerinde “Halep'e ses verin" dövizleriyle ilginç bir eyleme imza attı.

 



BM GÖREVİNİ YAP

Sosyal medyada “Halep'i Kurtar" etiketiyle duyurulan etkinlikler ülkelerin Rus Konsoloslukları önünde düzenlendi. Amerika'nın Minneapolis ÅŸehrinde, Yeni Zellanda'da, Almanya'nın Berlin ÅŸehrinde, "BM görevini yap" çaÄŸrıları yapıldı. Göstericiler, “Rusya, sivilleri bombalamayı durdur" ve “Halep'i koruyun" pankartları taşıdı.

 



Barış istiyoruz

Halep'te Esed rejimi ve Rus güçlerinin günlerdir yoÄŸun ÅŸekilde devam eden hava saldırıları, Almanya'nın Köln kentinde de protesto edildi. Tarihi Köln katedrali önünde ellerinde Suriye bayrakları olan bir grup, tüm dünyanın gözü önünde yaÅŸanan zulmü vahÅŸet olarak nitelendirerek, Suriye halkına yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a teÅŸekkür etti. Temsili olarak kana bulanan elbiseleri ve ellerinde bebekler olan göstericiler, yere yatarak Suriye'de yaÅŸanan insanlık dramını resmetmeye çalıştı. Göstericiler, “Barış Ä°stiyoruz", “Halep'i kurtarın" yazılı dövizler taşıdı.

 



Rusya bizi öldürüyor

Suriye'nin Duma, Salquin, Maaret el-Numan, Büşra Alsham, Humus ve Azez bölgelerinde de Halep'teki korkunç katliamlar protesto edildi. Rusya'nın Suriye'deki savaÅŸa resmen katılımının üzerinden 1 yıl geçtiÄŸini vurgulayan halk, savaÅŸ karşısında sessiz kalan ülkeleri kınayarak vatanlarından ayrılmayacaklarını dile getirdi. Bir kaleye asılan pankartta “Rusya bizi öldürüyor" yazıldı.

 



Cinayet tablosu

Ä°stanbul'da Halep'teki saldırılar fotoÄŸraflarla protesto edildi. Taksim Meydanı'nda toplanan gruptan Suriye Ulusal Kollektif baÅŸkanı Macid Hamdu, “Suriye ÅŸu an Rusya ve Ä°ran iÅŸgali altında ve bütün dünya bunu seyrediyor" dedi. Dünyanın birçok yerinde eylemler düzenleyerek Suriye bilincini arttırmayı hedeflediklerini belirten Halid Laarif Halep'te olanları şöyle anlattı: “Suriye malesef insanlığın önüne konulmuÅŸ bir cinayet tablosudur. Amerika, Ä°ran ve Rusya'nın desteklediÄŸi baÅŸta arap ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın seyrine daldığı bir hüzün tablosudur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.