Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden adaların Yunanistan'a devredildiği haberlerine tepki

Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin 2003 yılından itibaren Ege denizindeki bazı ada ve/veya adacıkların egemenliğini başka bir ülkeye devrettiğine ilişkin iddiaları yalanladı.



Türkiye’nin 2003 yılından itibaren Ege denizindeki bazı ada ve/veya adacıkların egemenliÄŸini baÅŸka bir ülkeye devrettiÄŸine iliÅŸkin haberler yalanlandı.

DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin 2003 yılından itibaren Ege denizindeki bazı ada ve/veya adacıkların egemenliÄŸini baÅŸka bir ülkeye devrettiÄŸine iliÅŸkin iddialar yalanlanarak, "Öte yandan, komÅŸumuz Yunanistan ile aramızda Ege baÄŸlamında birbirleriyle baÄŸlantılı bir dizi sorunun mevcut olduÄŸu da bir vakıadır.

"ANLAÅžMAYLA TESPÄ°T EDÄ°LMÄ°Åž SINIR YOK"

Ege’de bazı adacık ve kayalıkların aidiyeti ve bununla baÄŸlantılı olarak Türkiye ile Yunanistan arasında geçerli bir uluslararası anlaÅŸmayla tespit edilmiÅŸ deniz sınırlarının bulunmaması da bu sorunlar arasında yer almaktadır.

BilindiÄŸi gibi, Ege meseleleri Yunanistan ile aramızda mevcut diyalog kanalları çerçevesinde tüm yönleriyle ele alınmaktadır. Ege’deki ada, adacık ve kayalıkların hukuki statüsü baÄŸlamında son 13 yıldır herhangi bir deÄŸiÅŸiklik olmamıştır" denildi.

ANKARA/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.