Sosyal Medya

Güncel

Mustafa Kamalak: 'Endişe içindeyiz'

Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı’nın İl Divan Toplantısı, Bağcılar Halk Saray’ında ilçe teşkilatının katılımıyla gerçekleştirildi.



Saadet Partisi Ä°stanbul Ä°l TeÅŸkilatı’nın Ä°l Divan Toplantısı, BaÄŸcılar Halk Saray’ında ilçe teÅŸkilatının katılımıyla gerçekleÅŸtirildi. Toplantıda, teÅŸkilatların hazırladıkları raporlar okundu. Cansuyu DerneÄŸi’nin her mahallede bir yetim projesine katkılarından dolayı Saadet Partisi, Fatih ve Sultangazi ilçe teÅŸkilatlarına plaket takdim edildi. Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin tehlikeli bir süreçten geçtiÄŸini söyledi. 
 
Saadet Partisi Ä°stanbul Ä°l Divan Toplantısı, BaÄŸcılar Halk Saray’ında partinin 39 ilçe teÅŸkilatının katılımıyla gerçekleÅŸtirildi. Toplantıda, partinin ilçe teÅŸkilatlarının hazırladıkları raporlar okundu. Ayrıca önümüzdeki süreç için hedeflenen çalışmalar da ele alındı. Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yaptığı konuÅŸmada, Türkiye’nin iç ve dış siyasetine yönelik deÄŸerlendirmelerde bulundu.  Son yıllarda hem dış politikadaki süreç hem de içerde yaÅŸanan terör saldırılarına dikkat çeken Genel BaÅŸkan Kamalak, gelinen süreçten endiÅŸe duyduklarını söyledi. Kamalak, “15 yılın sonunda ülkenin getirildiÄŸi nokta OHAL’dir. Her gün terör üstüne terör. Yetmedi ÅŸimdi Suriye’den de gelmeye baÅŸladı. 6 yıl önce dış politikanız yanlış demiÅŸtik. Kanı durdurmak için Suriye’ye giderek Esad’ı uyarmıştık. Bize Esed’ci dediler. Åžimdi ise, ‘başımıza ne geldiyse Suriye yüzünden geldi’ diyorlar. Biz parti olarak büyük endiÅŸe içindeyiz. Bu sürecin içinde Türkiye, ya Allah korusun bölünecektir. Ya da çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir. Ne yazık ki ÅŸu an ikincisini yaşıyoruz. Ä°ktidarı uyarıyorum, aklınızı başınıza alın. EÄŸer bir ÅŸeyler yapılmaz ise birincisini yaÅŸayacağız” diye konuÅŸtu.
 
“ZARARIN NERESÄ°NDEN DÖNÃœLÃœRSE KÂRDIR”
 
Zararın neresinden dönülürse kâr olacağını söyleyen Kamalak, bir an önce barış saÄŸlanması gerektiÄŸini ÅŸu sözlerle ifade etti: “Åžanlı ordumuzun Suriye harekatını destekliyoruz. Ama iÅŸ bu noktaya gelmemeliydi. Kilis, Karkamış boÅŸalıyor. Elbette buraya müdahale edilmeli. Ama içeriye doÄŸru gidildiÄŸinde Türkiye bataklığa saplanır. Ä°ki ihtimal var, ya bölücü örgüt PYD ile omuz omuza verip DAEÅž’le savaÅŸacağız. Bu PYD’nin meÅŸrulaÅŸtırılması demek. Ya da PYD’ye karşı savaÅŸacağız.  Fakat ABD, PYD’nin yanında. Peki, çözüm nedir? Yanlışın neresinden dönülürse kâr misali Rusya, Ä°ran, Suriye ile bir araya gelip barış sürecini baÅŸlatmalıyız. Netice itibariyle akan kan Müslüman kanıdır.”
 
“DÃœNYA TÃœRKÄ°YE’Yi, TÃœRKÄ°YE DE SAADET PARTÄ°SÄ°’Ni BEKLÄ°YOR”
 
Müslümanların büyük zorluklar yaÅŸadığını ve kurtuluÅŸ için Türkiye’den yardım beklediklerini söyleyen Kamalak, “Ä°slam coÄŸrafyası param parça. Bugün dünyanın neresinden yardım çığlıkları yükseliyorsa orası Ä°slam ülkesidir. 62 kiÅŸinin dünya gelirinden aldığı pay, dünya nüfusunun yarısının aldığı paydan daha fazla. Dünya nüfusunun yüzde 1’inin dünya üretiminden aldığı pay, dünya nüfusunun yüzde 99’unun aldığı paydan daha fazla. Elmas ve altın deposu Afrika’da insanlar açlıktan ölüyor. Bunların yardımına kim koÅŸacak? Batı mı? Dünyayı zaten bu hale getiren Batı deÄŸil mi. Åžu an da yeni bir dünya düzenine ihtiyaç var. Bu düzeni hiç şüphesiz Müslümanlar kuracak. Müslümanların gözü Türkiye’de. Türkiye’nin gözü de Saadet Partisi’ndedir. Biliyorlar ki, bu çarpık dünya sistemini düzeltecek tek yer Saadet Partisi’dir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
AYDIN: SAADET PARTÄ°SÄ°’NE Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR
 
Saadet Partisi Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Birol Aydın, “Dünya, özellikle Ä°slam dünyası yeniden tanzim olunuyor. Saadet Partisi olarak yaptığımız çalışmalar çok önem arz ediyor. 47 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalar yapıyoruz. GeldiÄŸimiz durum itibariyle biz Saadet partililerin Saadet Partisi’ne her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bu ülkenin bir kısım kanaat önderlerinin, yazarlarının ve alimlerinin de kafa karışıklığı yaÅŸamamaları için Saadet Partisi’ni takip etmeye ihtiyaçları var” dedi.
 
15 TEMMUZ HAÄ°NLERÄ° TESCÄ°LLEDÄ°
 
15 Temmuz FETÖ darbe giriÅŸiminin hainleri ortaya çıkardığını belirten Aydın, “Özellikle 15 Temmuz’dan sonra birkaç ÅŸey ortaya çıktı. 15 Temmuz, biz Saadet Partililerin basiret ve ferasetlerinin tescillendiÄŸi tarih olmuÅŸtur. 15 Temmuz aynı zamanda hainlerin ve vefasızların tescillendiÄŸi tarih olmuÅŸtur. Basiret ve feraset öyle sıradan kavramlar deÄŸildir. Bunu edinmek için Saadet partililer olarak biz hep sabredenlerden, gayret edenlerden olduk” diye konuÅŸtu.Cansuyu DerneÄŸi’nin her mahallede bir yetim projesine katkılarından dolayı Saadet Partisi Fatih ve Sultangazi ilçelerine plaket takdim edildi. Ä°lçe baÅŸkanları plaketlerini Genel BaÅŸkan Kamalak’ın elinden aldı.

Kaynak: Millî Gazete 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.