Sosyal Medya

YaÅŸam

78 Yaşındaki Özbek Kadına Nezarethane İşkencesi

İstanbul'daki Özbek operasyonları sırasında gözaltına alınan 78 yaşındaki Özbek sığınmacı Kulash Mırza Kalkaman’ın 2 ay nezarette yaşadığı mağduriyetin medyaya yansımasının ardından Göç İdaresi'nde çalışan memurlarının, “Nasıl gazeteye fotoğraf verirsin” diye yaşlı kadından hesap sorduğu öğrenildi.



Göç Ä°daresi Genel Müdürlüğü’ne baÄŸlı Kumkapı Geri Gönderme Merkezi’nde görevli memurların, yaÅŸlı kadını sorguladığı öğrenildi.

Göç Ä°daresi’nin 12 Temmuz’da hazırladığı listenin ardından, Ä°stanbul’da yaÅŸayan Özbek mültecilere yönelik baÅŸlayan baskıcı adımların ardı arkası kesilmiyor.
 
AÄžLAYARAK ANLATTI

YaÅŸanan Özbek dramın son örneÄŸi ise 78 yaşındaki Kulash Mırza Kalkaman. YaÅŸlı mültecinin 2 aydır hiçbir gerekçe gösterilmeden nezarette tutulmasını ‘Özbek Dramı’ baÅŸlığıyla gündeme getirdi. Bu haberin ardından Kumkapı Geri Gönderme Merkezi’nde görevli memurlar, boÅŸ bir odaya çektikleri yaÅŸlı kadını sorguladı. Memurla, Özbek mülteci Kalkaman’a, “Nasıl gazeteye fotoÄŸraf verirsin” sözleriyle hesap sordu.

Kalkaman, memurların uzun süren sorgusunun ardından ankesörlü telefonla yaÅŸadıklarını dışarıda olan yakınlarına aÄŸlayarak anlattı. Kalkaman’n avukatları olayla ilgili giriÅŸimde bulunurken, memurların yaÅŸlı kadına baskı yaptığı da belirlendi. Memurların, Kalkaman’a bu gazeteye nasıl ulaÅŸtığını, fotoÄŸrafın nasıl çekildiÄŸini ve neden konuÅŸtuÄŸunu sordukları ifade edildi.

Memurların, mülteciye zorla bazı kâğıtlar imzalattıkları da kaydedildi.Kâğıtlarda, habere ve fotoğrafa dair dava açılması için kadının ağzından açıklamalar yazıldığı da belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.