Sosyal Medya

Güncel

Aşiret temsilcileri: 'Bizler milletimizin ve devletimizin yanındayız'

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Haktan ve Savcı Sayan ile birlikte Ankara'ya gelen aşiret temsilcileri basın mensuplarına açıklama yaptı. Açıklamada, "15 Temmuz işgal girişiminde Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da da binlerce insan sokağa dökülmüş ve demokrasisine sahip çıkmıştır" denildi.



DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’daki yaklaşık 50’nin üzerinde aÅŸiret temsilcisi, ‘Ä°ngilizler Kürt aÅŸiretlerine para verdi’ iddialarına açıklık getirmek amacıyla Kurucu Meclis (Ä°kinci Meclis) önünde basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Emekli Albay Hasan Atilla UÄŸur’un ikinci darbe için Ä°ngilizlerin GüneydoÄŸu’da para verdiÄŸi iddiasına tepki gösterilen basın açıklamasında AÄŸrılı kanaat önderi Savcı Sayan, "Yıl 1516 bugün 2016 üzülerek 500 yıl sonra bazı iftiraların yüzünden tekrar kardeÅŸliÄŸimizi birliÄŸimizi ve beraberliÄŸimizi koruduÄŸumuza dair bir açıklama yapmak zorunda kaldık" dedi.

Türkçe ve Kürtçe olarak yapılan söz konusu açıklamada, Emekli Albay Atilla Uğur'un Kürt aşiretlerine yönelik iddiaları sert bir şekilde reddedildi.

Sayın, “Bizler milletimizin ve devletimizin yanındayız. 15 Temmuz Türkiye’yi iÅŸgal giriÅŸiminde, Türkiye’nin her yerinde olduÄŸu gibi DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’daki bütün il ve ilçelerde de milyonlar sokaÄŸa dökülmüş, ülkesine, bayrağına, siyasi iradesine ve geleceÄŸine sahip çıkmıştır. Bu birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin ve milletimizin dış ve iç düşmanları rahatsız etmiÅŸ olacak ki, malum terör odaklarının yeni bir kara propaganda hedefine konulmuÅŸtur.

Bu çerçevede, emekli bir Albay Ä°ngilizlerin Kürt aÅŸiretlerine para verdiÄŸini, borçlarını ödediÄŸini ve bu aÅŸiretleri Türkiye’ye karşı yeni bir ayaklanma için örgütlediÄŸini beyan etmiÅŸtir. Bu akıl dışı, edepsiz, ahlaksız, mesnetsiz iddialar Kürt toplumunun sosyolojik gerçeÄŸi olan aÅŸiretleri de zan altında bırakmıştır. Bizler Kürt aÅŸiret ve ailelerinin üyeleri olarak, geçmiÅŸte de benzerlerine çok rastladığımız maksatlı ve iÄŸrenç bir zihniyetin; Kürt toplumunu tahkir ve tezyif edici mesnetsiz iddialarını katiyetle reddediyor ve bunu dillendirenleri ÅŸiddetle kınıyoruz” diye konuÅŸtu.

“Türkiye için her zaman gayret göstereceÄŸimiz beyan ediyoruz”

Demokratik bir Türkiye için her zaman gayret göstereceğinin altını çizen Savcı Sayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hasan Atilla UÄŸur isimli emekli bir Albay tarafından ortaya atılan iddialar, bölgede denge unsuru olan Kürt aÅŸiretlerinin itibarını zayıflatmaya, bunu üzerinden Kürt toplumunu tezyif ve tahkir etmeye, devletin asil kurucu unsuru olmadığı algısını bilinçaltına yerleÅŸtirmeye yönelik olup, 15 Temmuz Türk-Kürt kardeÅŸlik ruhuna kasteden hain ve tehlikeli bir söylemdir.

Bizler bugün burada, bu edep dışı ithamı reddediyor, bu ülkenin ötekileri deÄŸil, asli kurucu unsuru olduÄŸumuzu hatırlatıyor, teröre ve terör örgütlerine sonuna kadar karşı olduÄŸumuzu, Kürt ve Türklerin kardeşçesine yaÅŸadığı, bölgelerdeki sorunların çözüldüğü, demokratik hak ve taleplerin yerine getirildiÄŸi, demokratik bir Türkiye için her zaman gayret göstereceÄŸimiz beyan ediyoruz”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.