Sosyal Medya

Dünya

Seçim kampanyası: 'Türkiye, Acaristan'ı işgal edecek'

Gürcistan’da 8 Ekim’de yapılacak parlamento seçimleri yaklaşırken, Türkiye-Gürcistan ilişkileri seçim kampanyalarının en önemli konularından biri haline geldi.



Kommersant gazetesinin haberine göre, muhalefetteki 'Yurtseverler BirliÄŸi' partisinin Rustavi-2'de yayınlanan reklamında, Türkiye’nin Gürcistan’da Müslümanların yoÄŸun olduÄŸu Acaristan Otonom Cumhuriyeti’ni ele geçirme planları yaptığı iddia edildi. Merkez Seçim Kurulu, gelen ÅŸikayetler üzerine reklamın kaldırılması için inceleme baÅŸlattı.
 
Yurtdışında olduÄŸu için yayını takip edemediÄŸini belirten Rustavi-2 Genel Yayın Yönetmeni Nika Gvaramiya, Türkiye'den ve Gürcistan'da yaÅŸayan Türklerden özür diledi. 
 
'SAAKAÅžVÄ°LÄ°'NÄ°N KÄ°RLÄ° POLÄ°TÄ°KALARINI HALKA ANLATIYORUZ' 
 
Yurtseverler BirliÄŸi Tiflis Ä°l TeÅŸkilatı yetkilisi Gela Maçavariani ise, reklamda Türkiye karşıtı bir unsur bulunmadığını belirtti. Maçavariani, "Mihail SaakaÅŸvili'nin Acaristan'la ilgili kirli politikalarını ve iktidara geri dönmek için Gürcü halkının çıkarlarını kurban etmeyi planladığını halka anlatıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
'ERDOÄžAN KUMARHANELERÄ°N KAPATILMASINI Ä°STEDÄ°'
 
Eski Gürcistan Başbakanı ve işadamı Bidzina İvanişvili ise, Türkiye'nin Gürcistan'ı ekonomik yönden tehdit ettiğini öne sürdü. İvanişvili, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan topraklarındaki kumarhanelerin kapatılmasını ya da Türk vatandaşlarının kumarhanelere girişlerinin yasaklanmasını istedi. Kumarhanelerden yüksek gelir elde eden Tiflis yönetimi, zor bir seçimle karşı karşıya kaldı. İşin tuhaf yanı ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kumarhaneler açık ve Türkler arasında çok popüler" ifadelerini kullandı.
 
'ERDOÄžAN BASKIYI ARTIRACAK' 
 
Kommersant’a konuÅŸan Ä°vaniÅŸvili'ye yakın bir kaynak da, ErdoÄŸan’ın talebini doÄŸrularken, CumhurbaÅŸkanı'nın çok sayıda Türk vatandaşının kumar için Gürcistan’a gitmesinden rahatsız olduÄŸunu kaydetti. ErdoÄŸan'ın talebini deÄŸerlendiren Gürcü uzmanlar, Türkiye'nin elinde önemli kozlar bulunduÄŸunu, bu nedenle ErdoÄŸan'ın kumarhanelerin kapatılması için baskıyı artıracağını savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.