Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaverini 'Çakı'yla sınamış

FETÖ'cülerin darbe girişiminden 16 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, şu an tutuklu bulunan darbeci yaveri Albay Ali Yazıcı'yı bir ‘çakı’ uzatarak sınadığı ortaya çıktı.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminden 16 gün önce CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde ilginç bir olay yaÅŸanıyor. Ankara Beypazarı Belediye BaÅŸkanı Tuncer Kaplan’ın verdiÄŸi bilgiye göre, FETÖ’cülerin ihanetinin boyutunu ortaya koyan olay, 29 Haziran’da CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde verilen iftar yemeÄŸinden 1 saat önce meydana geliyor.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile yaveri arasında geçen diyalog, Yaver Albay Ali Yazıcı’nın ifadesiyle ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanı ile yaver arasında geçen diyalog şöyle:

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, iftardan 1 saat önce Yazıcı’yı makam odasına çağırarak bir zarf uzatıyor ve açmasını istiyor. Zarfta kendisi hakkında bir yazı olduÄŸunu düşünen yaver, tereddüt geçirip zarf açacağı bulamayınca CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ona kırmızı saplı küçük bir cep çakısı uzatarak “Al bununla aç” diyor.

Yazıcı, zarfı açıyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kâğıdı çıkarıp okumasını istiyor. Yazıcı’nın paniÄŸi daha da artıyor. Ancak yazının kendisiyle ilgili olmadığını anlayınca derin bir nefes alıyor. Zarfı açtığı çakıyı CumhurbaÅŸkanı’na uzatan Yazıcı, “Sende kalsın, lazım olur” yanıtını alıyor.

YAVERÄ°N TAVRI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile yaver arasındaki bu diyalog bir güven testi miydi orası net deÄŸil ancak ondan sonraki tavır ve yaklaşımları, FETÖ’cülerin nasıl bir güç sarhoÅŸluÄŸu yaÅŸadıklarını gösteriyor. Aynı gün Ä°stanbul YeÅŸilköy’de düzenlenen terör saldırısı nedeniyle CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Külliye’de güvenlik zirvesi düzenledi.

Toplantıya Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Orgeneral Akar’ın Külliye’ye geliÅŸinde karşılanması görevi bulunan Ali Yazıcı, kendi emir askerine “Git ÅŸu Genelkurmay BaÅŸkanı’nı al gel” diye sesleniyor ancak sonra Akar’ı kendisi karşılıyor.

DİKKAT ÇEKİCİ SÖZLER

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın o günkü iftar yemeÄŸinde FETÖ’yle ilgili sözleri de dikkat çekiciydi:

“Ä°nlerine gireceÄŸiz demiÅŸtim; girdik. Ne oldular? Kimi Pennsylvania’ya kaçtı, kimisi Avrupa’ya, kimisi deÄŸiÅŸik yerlere kaçtı, bine yakın kaçanların sayısı. CumhurbaÅŸkanlığı’na da girmiÅŸlerdi, belki hâlâ da vardır. Onların üzerinde de çalışıyoruz, söyleyeyim, ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler.”

"ÇORLU’YA TAYÄ°NÄ°M ÇIKMIÅžTI"

Darbe giriÅŸiminin ardından tutuklanan BaÅŸyaver Ali Yazıcı, savcılıktaki ifadesinde, nisan ayında Çorlu Topçu Alay Komutanlığı’na tayininin çıktığını belirterek, “Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın uygun göreceÄŸi bir zamanda Çorlu Alay Komutanlığı’na gidecektim ancak 15 Temmuz tarihi itibarıyla görevimin başındaydım” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.