Sosyal Medya

Coğrafyamız

HAMAS'tan İntifada açıklaması

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Zehhar, 'İntifada, İsrail'in Filistinlilere yönelik devam eden ihlallerine doğal bir cevaptır. Üzerinden bir yıl geçen bu kutlu intifada burada durmayacak ve devam edecek.' dedi.



Hamas'ın Siyasi Büro Ãœyesi ve önde gelen yetkililerinden Mahmud ez-Zehhar,Kudüs intifadasına iliÅŸkin, "Ä°ntifadaÄ°srail'in Filistinlilere yönelik devam eden ihlallerine doÄŸal bir cevaptır. Ãœzerinden bir yıl geçen bu kutlu intifada burada durmayacak ve devam edecek." dedi.

Hamas'ın Gazze limanında düzenlediği "Atlarınızı Eyerleyin" isimli festivalde konuşan Zehhar, Kudüs intifadasının başlangıcından bu yana 1 yılın geçtiğini belirtti.

Ä°ntifadanın, Ä°srail'in Filistinlilere yönelik devam eden ihlallerine doÄŸal bir cevap olduÄŸunu ifade eden Zehhar, "Ãœzerinden bir yıl geçen bu kutlu intifada burada durmayacak ve devam edecek. Bu intifada bir direniÅŸtir ve meyvelerini verecektir." diye konuÅŸtu.

Zehhar, intifadanın, işgalden kurtulmak ve Filistinlilerin isteklerinin gerçekleşmesi için yeni bir döneme zemin hazıladığına işaret ederek, 1948 Filistin İslami Hareketi liderlerinin rolünün, Yahudi yerleşimcilerin saygısılıklarına karşı Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü korumak olduğunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.