Sosyal Medya

Güncel

John Kirby: Rusya şehirleri saldırılara maruz kalabilir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye’de iç savaşın devam etmesi durumunda bazı aşırıcı grupların saldırılarını sınır ötesine taşıyabileceği ve Rusya’nın şehirlerinde dahi saldırıların olabileceği yönünde uyarıda bulundu.



Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye’de devam et iç savaÅŸa dair deÄŸerlendirmeler yaparken, Rusya’yı uyardı.

John Kirby, “Suriye’de iç savaşın devam etmesi durumunda aşırıcı gruplar Suriye’deki bu durumu istismar edebilir ve operasyonlarını geniÅŸletebilir. Hiç şüphe yok ki bu Rusya’nın menfaatleriyle çatışabilir ve Rusya ÅŸehirleri dahi bu saldırılara maruz kalabilir.” dedi.

İç savaşın devam etmesi durumunda Suriye’de savaÅŸan Rus askerinin de bundan zarar göreceÄŸini belirten Kirby, “Rus askerleri ceset torbalarında ülkelerine dönebilir. Rusya kaynaklarını ve daha fazla savaÅŸ uçağını kaybedebilir." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Öte yandan Kirby, Suriye’de iç savaşın sona ermesi adına sorumluluÄŸun Rusya’da olduÄŸu ÅŸeklindeki görüşlerini yineleyerek, “Bakan Kerry sorumluluÄŸun Rusya’da olmaya devam ettiÄŸini ve insani yardımların gerekli bölgelere ulaÅŸmasının saÄŸlanması gerektiÄŸini söyledi.” diye konuÅŸtu.

Rusya’nın ve BeÅŸÅŸar Esed rejiminin Suriye’de sivillere ve hastanelere yönelik saldırılarından derin kaygı duyduklarını belirten Kirby, “Bakan Kerry, ABD’nin ve müttefiklerinin bu durumdan Rusya’yı sorumlu tuttuÄŸunu açıkça söyledi.” ifadesini kullandı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.