Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cerablus'ta ders zili çaldı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, eğitim öğretim başladı.



Terör örgütü DAEÅž'ten temizlenenCerablus'ta, ders zili Türkiye'nin desteÄŸiyle yeniden çaldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava KuvvetlerinceSuriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı baÅŸlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DAEÅž'ten arındırılan Cerablus'ta, eÄŸitim öğretim baÅŸladı.

Cerablus'ta ders zili çaldı

Terör örgütünün kontrolünde bulunduÄŸu süre boyunca okulların kapalı kaldığı, eÄŸitim yuvalarının tahrip edildiÄŸi Cerablus'ta, Türkiye'nin yardımlarıyla hayat hızla normale dönüyor. Kentin en eski okulu olan, tuvaletine terör örgütünce bombaların yerleÅŸtirilmesiyle gündeme gelen Åžehit Sandık Handavi Okulu, Keçiören Belediyesince onarıldıktan sonra öğrencilerle buluÅŸtu.

TENEFFÃœS ARALARINDA OYUN OYNADILAR

Sivil kıyafetlerle okula gelen öğrencilere beyaz tişört ve gri pantolonlar giydirildi, ayakkabıları yenilendi. Kırtasiye yardımında da bulunulan öğrenciler, çalınan zille sınıflarına koştu. Öğretmenleriyle tanışan öğrenciler, teneffüs aralarında kendilerine verilen toplarla futbol ve basketbol oynadı.

Cerablus'ta ders zili çaldı

Cerablus'ta ders zili çaldı

Cerablus'ta ders zili çaldı

MÜLTECİ ÖĞRETMENİN SEVİNCİ

Okulda öğretmen olarak göreve baÅŸlayan Aliye Hamden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Cerablus'un batısındaki bir köy okulunda öğretmenlik yaptığını, bölgenin terör örgütü DAEÅž'in eline geçmesiyle Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Cerablus'ta ders zili çaldı

Cerablus'un temizlenmesinin ardından Gaziantep'ten gerekli baÅŸvuruları yapıp yeniden memleketi Cerablus'a döndüğünü anlatan Hamden, "Bu bölge çok acılar çekti. Okullara zarar verildi, insanlara eziyet edildi, mallarımız yaÄŸmalandı, vatanımızdan ettiler ama şükürler olsun Türkiye'deki kardeÅŸlerimiz bize her zaman olduÄŸu gibi yardım eli uzattı." diye konuÅŸtu.

Cerablus'ta ders zili çaldı

Cerablus'ta ders zili çaldı

Cerablus'ta ders zili çaldı

Cerablus'ta ders zili çaldı

Yeniden okula kavuşmanın sevincini kelimelerle anlatamayacağını dile getiren Hamden, kendilerine bu imkanları sunanlara teşekkür etti.

Öğrencilerin bir süre eğitimden uzak kaldığını, ancak kısa zamanda açığı kapatmayı hedeflediklerini belirten Hamden, "Bugünü çocuklarla tanışmaya ve kaynaşmaya ayıracağız. İnşallah yarından itibaren derslere başlayacağız." dedi.

Öğrencilerden Ceyvin Cuma da okulu çok özlediÄŸini ve okulun yeni halini görünce çok ÅŸaşırdığını dile getirdi. "Okulu böyle düşünemezdim." diyen Cuma, Türk halkına teÅŸekkür etti.

Cerablus'ta ders zili çaldı

Cerablus'ta ders zili çaldı

Okulun tadilatını gerçekleÅŸtiren Keçiören Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Tekin BaÅŸer de eski bir eÄŸitimci olduÄŸunu ifade ederek, "Tüm yogunluÄŸumuz bugün bitti çünkü çocukların yüzündeki mutluluÄŸu görmek paha biçilmezdi." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.