Sosyal Medya

Güncel

FETÖnün 'lejyoneri' sınır dışı edilecek!

YÖK, FETÖ aracılığıyla üniversitelere yerleştirilen yüzlerce yabancı öğrenci olduğunu tespit etti. Bu öğrencilerin hangi kaynaktan geldiğini belirlemek için titiz bir çalışma başlatıldı. FET֒yle bağı kanıtlananlar sınır dışı edilebilecek...



Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ tarafından desteklenerek çeşitli üniversitelere yerleştirilen yabancı öğrencilerin varlığını tespit etti. Olay FETÖ'ye bağlı 14 üniversitenin kapanmasıyla ortaya çıktı. Bu üniversitelerde 122 ülkeden 4 bine yakın yabancı öğrenci okuyordu. Ancak YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın Türkiye'deki yabancı elçilerle yaptığı toplantılarda FETÖ desteğiyle devlet üniversitelerine yerleştirilen yabancı öğrencilerin de varlığı ortaya çıktı. Özellikle Afrika ülkelerinin büyükelçileri FETÖ tarafından burs verilen ya da örgüte bağlı kuruluşlar tarafından Türkiye'ye yüzlerce öğrenci gönderildiğini bildirdi. Türkiye'de şu anda 95 binden fazla yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan kaçının FETÖ tarafından desteklendiği bilinmiyordu. YÖK bu öğrencilerin hangi kaynaktan geldiğini belirmek için titiz bir çalışma başlattı. Başbakanlık ve istihbarat kurumlarıyla işbirliği yapılacak. FETÖ'ye ajanlık yaptığı kanıtlanan öğrenciler sınır dışı edilebilecek.

ELÇİLER RAKAM VERDİ

YÖK BaÅŸkanı Saraç 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından toplam 17 ülkenin büyük elçisiyle çeÅŸitli toplantılar yapmıştı. Bu toplantıların birinde Endonezya elçiliÄŸi FETÖ'nün desteÄŸiyle Türkiye'de okuyan öğrenci sayısının 250 olduÄŸunu bildirdi. Bunlardan 40'ı kapatılan üniversitelerin öğrencisiydi. Geriye kalanların ise çeÅŸitli devlet ve vakıf üniversitelerinde olduÄŸu belirtiliyor. Benzer ÅŸekilde Kamboçya da yaklaşık 200 öğrencinin çeÅŸitli FETÖ burslarıyla Türkiye'ye gönderildiÄŸini beyan etti. YÖK yetkilileri FETÖ'nün okulları olan 122 ülkeden Türkiye'ye öğrenci gönderildiÄŸini açıkladı. SABAH'a konuÅŸan YÖK kaynakları"MüthiÅŸ uluslararası bir aÄŸ ile devlet üniversitelerine bile öğrenci yerleÅŸtirmiÅŸler. Amaçları kendilerine sadık üyeler yetiÅŸtirip ülkelerine döndüklerinde de yine örgüte hizmet etmelerini saÄŸlamak olabilir. Ancak burada çok titiz bir çalışma yapılması gerekiyor. Yabancı ülkelerle yapılan anlaÅŸmalar gereÄŸi Türkiye'ye gelen binlerce öğrenci de var. Ä°nce eleyip sık dokumak gerek" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.