Sosyal Medya

Dünya

'Erdoğan darbe girişimi sırasında öldürülseydi, iç savaş çıkardı'

Rus siyasi uzman Dmitriy Kulikov, bazı güçlerin Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalıştığını savunarak, “Eğer darbe girişiminde Türkiye Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öldürülseydi, ülkede iç savaş patlak verirdi” dedi.



Sputnik’e konuÅŸan Kulikov ÅŸu ifadeleri kullandı: “Bugün bazı güçler OrtadoÄŸu’da kasıtlı olarak büyük bir istikrarsızlık alanı oluÅŸturmakta. Irak, Suriye ve Libya ile Kuzey Afrika ülkeleri de bu alanın içinde. Fakat bu istikrarsızlık alanı bu ülkelerle sınırlı kalmayacak. Bence bu olumsuz güçlerin amacı buraya baÅŸka ülkeleri de dahil etmek. ÖrneÄŸin Türkiye. Türkiye’deki 15 Temmuz darbe giriÅŸimini hatırlayalım. Bu giriÅŸim baÅŸarılı olsaydı daha kötü ÅŸeyler yaÅŸanırdı Türkiye’de. Darbeciler eÄŸer Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı öldürseydi Türkiye’de iç savaÅŸ patlak verirdi. Türk toplumunda çatışmalar çıkabilirdi, Kürt sorununu da hatırlatmak isterim. Böylece Türkiye de bu darbe senaryosuyla OrtadoÄŸu’nun istikrarsızlık alanına dahil edilebilirdi.”
 
'TÃœRKÄ°YE SURÄ°YE KONUSUNDA RUSYA’NIN YANINDA YER ALMALI' 
 
Kulikov sözlerine şöyle devam etti: “Rusya OrtadoÄŸu’daki bu istikrarsız alanının geniÅŸletilmesine karşı çıkan tek ülke. Belki Çin de benzer bir isteÄŸe sahip. Ama en fazla Moskova bundan yana. Moskova büyük savaşın olmaması için çaba gösteriyor. EÄŸer Türkiye savaÅŸla orada bir ÅŸeyler kazanmaya çalışıyorsa hata ediyor. Suriye’de sorunun çözülmesi lazım. Bugün Rusya bu konuda ciddi adımlar atıyor. Türkiye, Rusya ile bu konuda dayanışma göstermeli ve iÅŸbirliÄŸi yapmalı. Ankara bu konuda Moskova’nın yanında olmalı. Suriye’de bir kaos var. Kaosa karşı ancak ve ancak yasal iktidar etkili ÅŸekilde mücadele edebilir. Evet geçiÅŸ süreci lazım, fakat bu ancak Suriye devletinin varlığıyla olur. Suriye devletinin lideri de halkın seçtiÄŸi BeÅŸar Esad’dır. Esad’ın iktidarda kalması yoluyla geçiÅŸ sürecine geçilmeli. Fakat Esad bu süreçte yer almazsa o zaman Suriye’deki kaos daha da artar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.