Sosyal Medya

Güncel

Peres'in durumu kötüye gidiyor

Bir kaç gün önce hastaneye kaldırılan eski İsrail cumhurbaşkanı Şimon Peres'in durumu her geçen gün kötüleşiyor



İsrail'in 2007 ile 2014 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten 93 yaşındaki Şimon Peres, geçtiğimiz haftalarda felç geçirmişti.

Tel Aviv'deki Tel Hoshemer Hastanesine kaldırılan Peres, beyin kanaması ve kalp krizi geçirmiÅŸ, durumunun ağır olduÄŸu açıklanmıştı. 

"ORGANLARI Ä°FLAS EDÄ°YOR"

KiÅŸisel doktoru, iki haftalık süreç içerisinde durumunun stabil olduÄŸunu fakat bugünden itibaren Peres'in hayati organlarının iflas etmeye baÅŸladığını açıkladı.

Peres'in böbrek ve solunum işleyişinin iyice düştüğü ve hayat emarelerinin azaldığı belirtildi.

DAMADI: DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR

Damadı Rafi Walden, Şimon Peres'in sağlık durumunun kritik olduğunu belirterek, son 24 saatte daha da kötüye gittiğini açıkladı.

DOKTORLARI ŞAŞIRTAN DEĞİŞİM

Hastaneye getirildiÄŸinden beri durumu ciddi ve stabil olan Peres'in geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü bilgisayarlı tomografi taraması yapılmış ve o günden beri yapılan nörolojik takipte durumunun iyiye gittiÄŸi gözüküyordu. Peres'in saÄŸlık durumunun bu sabahtan itibaren kötüye gitmesi, doktorları da ÅŸaşırttı.

FÄ°LÄ°STÄ°N'DE KATLÄ°AM EMRÄ°NÄ° VERDÄ°

İsrail'in eski cumhurbaşkanı Şimon Peres görev yaptığı sürede Filistin'de katliam emirleri vermişti.

ERDOÄžAN'LA YAÅžADIÄžI DAVOS KRÄ°ZÄ°

Ä°srail'de 7 yıl boyunca cumhurbaÅŸkanlığı yapan Peres, 2009 yılında Ä°sviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, o dönem baÅŸbakan olan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile gerilim yaÅŸamıştı.

"Gazze ve Ortadoğu'da Barış" konulu oturumda Peres'in sözlerinin ardından konuşma süresinin adil olmadığını belirten Erdoğan, daha sonra salonu terk etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.