Sosyal Medya

Coğrafyamız

Özbek imamlar: Pamuk toplamak vaciptir!

Pamuk hasadının başladığı bugünlerde Özbekistan'da bazı camilerde hükümetin zorunlu hasat kampanyasına katılmanın vacip olduğu söylendi



Özbekistan'da pamuk toplama çalışmalarının doruğa çıkan bu günlerde ülkede bulunan bazı camilerin imamları geçtiğimiz Cuma namazı sırasında Özbeklerin pamuk hasadına katılmasının vacip olduğu konusunda fetva verdi.

Özbekistan’ındaki iÅŸ yerlerinde, yüksek okullarda ve hatta camilerde pamuk tarlasında çalışmayı istemeyenlerden hükümetin zorla para topladığı da gelen bilgiler arasında.

TaÅŸkent’teki Hazreti Ali camisi çalışanı imamların insanları pamuk hasadına katılma davetini doÄŸruladı. Cami yetkilisi, imamların bu daveti Özbekistan Müslümanları Dini Ä°daresi emriyle yaptığını  söyledi.

Özbekistan'ın farklı bölgelerinde yaşayan insanlar da aynı haberi doğruladı. Ayrıca, bazı kırsal bölgelerde imamların kendileri dahi bizzat pamuk hasadı çalışmalarına katılıyor.

Uluslararası örgütler Taşkent hükümetini vatandaşlarını pamuk hasadı ve diğer ağır çalışmalara zorladığı için devamlı olarak eleştiriyor.

Cotton Campaign grubu ve insan hakları örgütleri, Özbek hükümetini pamuk hasadı sırasında insanları mecburi çalıştırmamaya davet ediyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.