Sosyal Medya

Dünya

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: 'YPG'yi Münbiç'ten ya gönderemiyor ya da ...'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiç operasyonuna katılan YPG'lilerin, operasyon bitmesine karşın Fırat'ın doğusuna geçmemesiyle ilgili ABD'yi suçladı. Çavuşoğlu, "Obama söz verdi, Biden söz verdi, Kerry söz verdi. Yani tüm yetkililer söz verdi. Şimdi ya geri gönderemiyorlar, yani YPG'ye söz geçiremiyorsunuz, ya da göndermek istemiyorsunuz. Bunun başka bir seçeneği yok" diye konuştu.



Ä°ngiliz mevkidaşı Boris Johnson ile düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Münbiç operasyonuna katılan YPG'lilerin, operasyon sonrasında Fırat'ın doÄŸusuna çekileceÄŸi yönünde ABD'nin kendilerine söz verdiÄŸini hatırlattı ancak bu sözün yerine getirilmediÄŸini söyledi. 

ÇavuÅŸoÄŸlu, "Obama söz verdi, Biden söz verdi, Kerry söz verdi. Yani tüm yetkililer söz verdi. Åžimdi ya geri gönderemiyorlar, yani YPG'ye söz geçiremiyorsunuz, ya da göndermek istemiyorsunuz. Bunun baÅŸka bir seçeneÄŸi yok. 200'den fazla YPG unsuru Münbiç'te. 200 YPG'liyi Fırat'ın ötesine gönderemiyorsanız, o zaman diÄŸer alanlarda YPG'ye nasıl güveneceÄŸiz?" ifadelerini kullandı

Çavuşoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Münbiç operasyonunda, bazı YPG unsurlarının geriden lojistik amaçla katılması gerektiğini ortaya koyunca müttefikimiz ABD, Biz bunun yanlış politika olduğunu söyledik. Ama sonra bir şartla buna bir şekilde olur verdik. Münbiç operasyonu biter bitmez YPG'liler Fırat Nehri'nin gerisine gidecek. Fırat Nehri'nin gerisine gitmesi demek oralarda bunların uyguladığı politikalara katılıyoruz anlamına gelmez. Şu anda YPG unsurları halen Münbiç'te."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.