Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhalif lider Muhaysini'den Türkiye açıklaması

Suriye’da halka yönelik irşad çalışmalarıyla gündem olan Fetih Ordusu şeri kadılarından Dr. Abdullah Muhaysini, Türkiye'nin "Fırat Kalkanı" operasyonu hakkında konuştu.



Özgür Suriye Ordusu televizyonunda "Åžam'da bu hafta" adlı programda, Türkiye ordusunun Suriye'nin Cereblus kentine düzenlediÄŸi Fırat Kalkanı operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu

-ABD'nin Suriye kuzeyinde ortaya çıkması oradaki grupların Batı’nın hükmettiÄŸi kuklalar olduÄŸu anlamına mı geliyor? Åžunu belirteyim bu soru izleyici ve takipçilerimizden gelmektedir.

-Allah sana bereket versin bu is için ecrini versin. Bu basit soruları seviyorsun ama kardeÅŸlerin istifadesi olmuyor. Her haftaki programın hulasa olmasını istiyorlar. Cerablus meselesi çok karmaşıktır. Bazıları bizi ve ilim talebelerini kınıyor ve niçin Cerablus hakkında konuÅŸmuyorsunuz diyorlar. Tahmince bu program yayınlanmadan önce Cerablus hakkındaki ortak fetva yayınlanacaktır

Fetva yakin bir vakitte yayınlanacaktır Allah in izniyle. ABD'nin girmesi grupların ona baÄŸlılığını gösterir mi? Hayır. Bazı gruplar bizzat kendisini Pentagon'a nispet ediyor. Bunlar Amerika’ya tabi baÄŸlı olmakla da ovunuyorlar. Allah'tan selamet ve afiyet dileriz. Ama diÄŸer gruplar Amerika’yı kovdu. Tam olarak kovamasalar da protesto ettiler kovdular onları hoÅŸ karşılamadılar.

Bu konuda resmi fetva beklenmektedir.

-Evet. Erdoğan ÖSO'nun ABD güçleriyle birlikte hareket etmek istemediğini belirtti. Bu neye dayanıyor ya da bundan ne anlamalıyız?

Tabi bu kuzeydeki grupların durusuna dayanıyor. Çıktılar protesto ettiler kovdular. Usud-uş Şarkiyye, Zengi ve oradaki diğer gruplar gibi. Bu kuzeyde gruplara örnektir. ABD'nin karadan girmesine izin vermemeliler. ABD uçakla gelip seni olduruyor ayni yerden kara yoluyla gelip sana yârdim edeceğim diyor. Bu söz nasıl kabul edilebilir

Yani onun karadan girmesi Allah etmesin... Bu süreçte ortaya çıkmanın hedefi nedir? Allah en iyisini bilir. Hedefleri grupları birbirine düşürmek ve vurdurmak.  Åžu anda olduÄŸu gibi. Bugün bu falanı küfür ile itham ediyor ÅŸu filanı sahve olarak veya uÅŸak ve benzeri ÅŸeylerle itham ediyor. Ta ki gruplar birbirinden ayrılsın. Yine devletlerarasında ve YPG, PKK, BaÄŸdadi cemaati vb. yapılar arasında çekiÅŸme noktası olan bu mıntıkada hareket edebilecekleri bir yer olsun istiyorlar. Gerçekten çok sıkı düğümlü bir mıntıkadır. Allah'tan isteriz. Fetva çıktıktan sonra bu konuda konuÅŸacağız Âlemlerin Rabbi Allah’ın izniyle. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.