Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş Kürtçe bilmeme sebebini devlete bağladı

Selahattin Demirtaş, Kürtçe bilmemesini "Bu Türk Devleti'nin utancıdır" sözleriyle açıkladı.



Kuzey Irak’taki 4 günlük temaslarını tamamlayan HDP heyetinde bulunan Åžanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 13 görüşmede 20 saat Kürtçe tercümanlık yaptı.

"ZAZACA BÄ°LÄ°YORUM"

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ kendisine yöneltilen, "Kürt partinin lideri ama Kürtçe bilmiyor" eleÅŸtirilerini Irak’taki gazetecilere deÄŸerlendirdi.

DemirtaÅŸ, kendisinin Zaza olduÄŸunu ve Kürtçe’nin bir lehçesi olan ’Zazaca’ bildiÄŸini, annesinin, babasının ve kardeÅŸlerinin de bu dili konuÅŸtuklarını söyledi. Kürtçe’nin diÄŸer lehçeleri Kurmanci ve Soranice’yi de anladığını, kısmen de konuÅŸabildiÄŸini ancak, siyasal deÄŸerlendirme yapmada zorlandığını belirten DemirtaÅŸ, şöyle konuÅŸtu:

 

"BU BENİM AYIBIM DEĞİL"

"Ben Zazayım, Zazaca biliyorum. Kürtçe ve Soranice’yi de biliyorum. Ama siyasal deÄŸerlendirme yapmada zorlanıyorum. Bundan dolayı Türkçe deÄŸerlendirme yapıyorum. Evet, bu bir ayıptır. Ama, bu benim deÄŸil, Türk devletinin ayıbıdır. Onların asimilasyon politikalarının ayıbıdır. Ana dilimde her ÅŸeyi konuÅŸmayı çok isterim. Zazaca, Kurmanci, Sorani ve diÄŸer lehçelerde. Bu bizim için bir eksiklik olabilir. Ama bizim için bir utanç deÄŸildir, bu onların utancıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.