Sosyal Medya

Güncel

'Bu anlaşma birkaç madde daha artabilir'

"Bu anlaşma birkaç madde daha artabilir"



TBMM Anayasa Komisyonu'nun AKP, CHP ve MHP'li üyeleri mini anayasa konusunda bir araya geldi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada komisyonun CHP’li üyesi Bülent Tezcan, “7 madde üzerinde uzlaÅŸtık” dedi. Mini anayasa çalışmasında uzlaşılan maddeler arasında, Milli Güvenlik Kurulu’ndan (MGK) Jandarma Genel Komutanı’nın çıkarılması ve Askeri Yüksek Ä°dare Mahkemesi ile Askeri Yargıtay’ın kaldırılması da bulunuyor. Mini anayasa paketi AKP, CHP ve MHP genel baÅŸkanlarına sunulacak.
 
AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül,CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcanve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'tan oluşan Anayasa Komisyonu, TBMM'de toplandı.
 
AKP’li Gül, "Çalışmalarımızı tamamladık. UzlaÅŸtığımız maddeler, Sayın Genel BaÅŸkanlarımıza ileteceÄŸiz. Genel BaÅŸkanlarımızın yapacağı çalışmalar sonucu bunun yasalaÅŸacağını düşünüyoruz. 7 maddede uzlaÅŸma saÄŸladık. Birkaç madde daha artabilir. Bunların kararlarını partilerin yetkili kanalları verecekler. Çalışmayı nihayete erdirdik" dedi.
 
 
CHP’li Tezcan: Samimi bir çalışmaydı
 
CHP’li Bülent Tezcan da çalışmalarda 7 maddede mutabakata varıldığını vurgulayarak, ÅŸunları söyledi:
 
"7 Maddede mutabakata vardık. Mutabakata varmadan önce birçok maddeyi elden geçirdik. Nerelerde hangi noktalarda birbirimize yakınlaÅŸtığımızı tespit ettik, gördük. 7 madde dışında da birkaç maddede mutabakat olabileceÄŸi düşüncesi geliÅŸti ama tabi bizim komisyon olarak esaslı çalışmamız tamamlandı. BitirdiÄŸimiz kısmını aktaracağız. Sonra bu çalışmalar bir parlamento süreci içinde Meclis’e getirilmesi konusu gündeme gelecek. CHP olarak en başından beri tutumumuz aynı. Samimi bir çalışma yürüttük. Bütün açıklığıyla düşüncelerimizi ortaya koyduk. Süreç bitmiÅŸ deÄŸil. Sayın Genel BaÅŸkanlara uzlaÅŸtıktan sonra belki yeni eklemeler, düzenlemeler, ilaveler yapılabilir."
 
MHP’li Parsak: 7 madde ağırlıklı olarak yargı ile ilgili
 
MHP’li Mehmet Parsak, 7 maddede mutabakat saÄŸlanmasının mutluluk verici olduÄŸunu kaydederek şöyle dedi: "7 madde dışında birkaç maddede daha bu paketin içinde deÄŸerlendirmek suretiyle bu mini paketi tamamlamış ve bunu bir teklif haline dönüştürmek suretiyle TBMM’ye sunulması ve oradan da uzlaÅŸma arayışı içinde oy birliÄŸiyle anayasa deÄŸiÅŸikliklerinin gerçekleÅŸeceÄŸini ifade ediyorum". 
 
Komisyon üyeleri uzlaşılan maddelerin hangileri olduğu konusunda bilgi vermezken, Bülent Tezcan "7 madde ağırlıklı olarak yargıyla ilgili bölümdeki maddelerdir. HSYK ile ilgili tam bir mutabakat sağlanamadı henüz farklı görüş ayrılıkları var onlar muhafaza ediliyor" dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.