Sosyal Medya

Güncel

7 maddede uzlaşma sağlandı

Mini anayasa değişikliği için AK Parti, CHP ve MHP'li Anayasa Komisyonu üyeleri 7 maddede uzlaştı.



CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan da "Bu 7 maddenin dışında da birkaç maddede de mutabakat olabileceÄŸi düşüncesi geliÅŸtiderken çalışmaların parti liderlerine sunulacağını söyledi. Tezcan uzlaşılan maddeler hakkında 'ÅŸimdilik' bilgi vermeyeceklerini belirtip, çoÄŸunluÄŸunun yargıyla ilgili olduÄŸunu aktardı. CHP'li komisyon üyesi HSYK ile ilgili maddelerde uzlaÅŸma saÄŸlamamadığını ekledi. 

MHP'li komisyon üyesi Mehmet Parsak da 1.5 aylık sürede 9 toplantı gerçekleÅŸtirildiÄŸi bilgisini verdi, "Bu çalışma müşterek bir teklife dönüşecektir" diye konuÅŸtu. 

15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından Anayasa’da yargı alanına iliÅŸkin deÄŸiÅŸikliklerin acilen yapılması hedeflenmiÅŸti.  Bunun için önce CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile AK Parti, CHP ve MHP Genel BaÅŸkanlarının bir araya geldiÄŸi toplantıda bu konuda temel bir anlaÅŸmaya varılmıştı. Ardından BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ve MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerinde ise üç siyasi parti temsilcilerinin dar kapsamlı bir anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi için görüşmesi konusunda görüş birliÄŸine varılmıştı. 

Komisyon'da AK Parti adına Abdülhamit Gül, CHP adına Bülent Tezcan, MHP adına ise Mehmet Parsak yer almıştı. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.