Sosyal Medya

Güncel

Önce Dabık sonra El Bab

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu, bir sonraki hedef olan El Bab’a doğru 3 koldan ilerliyor. Ancak mayınlar nedeniyle operasyonda yavaş hareket ediliyor



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 24 AÄŸustos'ta baÅŸlattığı Fırat Kalkanı Harekatı 30'uncu gününü tamamladı. Terör örgütlerini sınırından temizlemek için baÅŸlatılan operasyonun ilk ayağında, iki yıldan uzun süredir DAEÅž iÅŸgalinde bulunan Cerablus 14 saatte teröristlerden temizlendi. Cerablus ve çevresinin özgürleÅŸmesinin ardından ikinci adım baÅŸladı. Çobanbey'in de DAEÅž'ten arındırılmasıyla Azez-Cerablus arasındaki 98 kilometrelik Türkiye- sınırı teröristlerden temizlendi. TSK desteÄŸiyle sınır hattını temizleyen Özgür  Ordusu, gözünü Türkiye sınırında 30 kilometre derinlikteki El Bab'a dikti. 3 koldan El Bab'a yönelen ÖSO'nun ilk hedefinde, DAEÅž'in 'kutsal' gördüğü Dabık var. Dabık'a ulaÅŸmak için Sawran, Baragat ve Kefergan köylerini ablukaya alan ÖSO, günlerdir teröristlerle çatışıyor. Nihai hedef, El Bab'a 8 kilometre uzaklıktaki Dabık'ı alarak El Bab'a ulaÅŸmak. Azez ile Çobanbey kırsalındaki köylerde de DAEÅž ile ÖSO arasında çatışmalar hız kesmeden sürüyor. Azez ilçesine baÄŸlı Kefergan ve Baragad köyleri ile Azez, Çobanbey bölgeleri arasında ÖSO savaşçıları DAEÅž'e ile savaşıyor. TSK'nın desteÄŸiyle Cerablus'u 14 saatte DAEÅž'ten temizlemeyi baÅŸaran ÖSO karadan ilerleyiÅŸine devam ederken, TSK da fırtına obüsleriyle DAEÅž mevzilerini vuruyor. Öte yandan, TSK'ya ait iÅŸ makineleri sınır hattında yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

YAVAÅž Ä°LERLEMESÄ°NÄ°N NEDENÄ° DAEÅž MAYINLARI
Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Türk askerinin kontrolündeki ÖSO kuvvetleri güneye doğru ilerleyişini sürdürüyor. El Bab'a kısa sürede ulaşılacağı ve DAEŞ'ten temizleneceğine dair iddialar olmasına karşın sahadaki kaynaklar ise, harekatın başarıyla devam ettiğini ancak DAEŞ'in yaptığı tuzakların temizlenmesinin zaman aldığına dikkat çekiyor. DAEŞ'in uzun zamandır elinde tuttuğu köyleri mayınlarla, her türlü patlayıcılarla tuzakladığı belirtilirken, bu temizlik tam olarak yapıldıktan sonra El Bab'a ilerlenebileceği belirtiliyor. Bab'ın kuzey kısmının ÖSO'nun eline geçtikten sonra Bab'ın çevreleneceği ve ardından harekat yapılacağı planlanıyor. Ayrıca, sahada bir yerin DAEŞ'in elinden daha kolay alındığı, ancak alınan köylerin elde tutulmasının daha zor olduğu belirtiliyor.

FIRAT KALKANI'NDA 30. GÃœN
İlk ayını tamamlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün 150 DAEŞ hedefine 573 atış yapıldı, 8 noktaya düzenlenen hava harekatında 5 bina imha edildi. Koalisyon güçlerinin 20 hava harekatında da 40 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatın ilk gününden bu yana toplam bin 77 hedefe 4 bin 280 atım yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.