Sosyal Medya

Dünya

Türkiye'nin önerisine bir yanıt da Rusya'dan!

Türkiye'nin uzun zamandır gündeme getirdiği ve ABD'nin ilk kez olumlu yaklaştığı 'uçuşa yasak bölge' önerisine Rusya'dan da yanıt geldi.



Kerry'nin Suriye ile ilgili açıklamalarını deÄŸerlendiren Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Suriye'de Rus ordusu dahil tüm hava güçlerinin belirli bölgelerde uçuÅŸlarını durdurması ÅŸeklindeki önerisinin iÅŸe yaramayacağını söyledi. ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry, Suriye’de kilit noktalarda tüm uçakların uçuÅŸunun yasaklanması gerektiÄŸini söylemiÅŸti. Suriye'de uçuÅŸa yasak 'güvenli bölge' kurulması fikri, Türkiye tarafından Mayıs 2013'ten bu yana öneriliyordu.

Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'de kritik bölgelerde uçuÅŸların sınırlandırılması önerisinin "iÅŸe yaramayacağını" öne sürdü.

Ryabkov, bir toplantıda yaptığı konuÅŸmada, konunun bugün BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu'nda, daha sonra ise Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun toplantısında müzakere edileceÄŸini belirtti. Rusya'nın önceliÄŸinin Suriye krizinin siyasi yolla çözüme kavuÅŸması olduÄŸunu ifade eden Ryabkov, ABD ile yapılacak iÅŸbirliÄŸinin bu meseleye katkı saÄŸlayacağını dile getirdi. 

Ryabkov, "Suriye Ordusu'na (Esad rejimi ordusu) ve insani yardım konvoyuna ateÅŸ açmalarından sonra ABD ile Rusya'nın anlaÅŸma ÅŸansı azaldı. Fakat bu durumun alternatifi yok çünkü Rusya anlaÅŸma sürecinden çıkmak istemiyor" dedi. Rus ordusunun insani yardım konvoylarına ateÅŸ açtığı yönündeki bilgileri yalanlayan Ryabkov, ABD'nin hala muhalif ve savaşçılar arasında ayrım yapmadığını, bunun da terörle mücadeleyi zorlaÅŸtırdığını savundu. 

ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen üst düzeyli Suriye toplantısında Esed rejimi ile Rusya'nın yardım görevlileri ve siviller yaptığı saldırılara tepki göstermiÅŸ, Suriye'de kritik bölgelerde uçuÅŸların sınırlandırılmasını istemiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.