Sosyal Medya

Ekonomi

Moody's'den Türkiye açıklaması: Darbe...

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye ekonomisi üzerinde yarattığı şokun büyük ölçüde kaybolduğu belirtildi.



Kredi derecelendirme kuruluÅŸu Moody's'den yapılan açıklamada, 15 Temmuz baÅŸarısız darbe giriÅŸiminin Türkiye ekonomisi üzerinde yarattığı ÅŸokun büyük ölçüde kaybolduÄŸu belirtildi. Moody's açıklamasında, Türkiye'nin kredi notuna iliÅŸkin gözden geçirmenin önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

Reuters'te yer alan habere göre, Moody's açıklamasında, "Türkiye ekonomisinin darbe giriÅŸiminden sonra yaÅŸadığı ÅŸok büyük ölçüde kayboldu" ifadelerine yer verilirken, Moody's Küresel Ãœlke Riski yöneticisi Alastair Wilson yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin uzun vadedeki problemleri sürüyor" dedi. Wilson, Türkiye'de politika yapıcıların amaçlarına ve Türkiye ekonomisinin küresel faiz oranlarındaki deÄŸiÅŸime duyarlılığına iÅŸaret etti.

Moody's 18 Temmuz'da Türkiye'ye ilişkin bir açıklama yaparak, Türkiye'nin kredi notunu olası bir not indirimi için değerlendirmeye aldığını bildirmişti.

Moody's'in 18 Ağustos'ta yayınlanan "Küresel Makro Görünüm 2016-17" adlı raporunda, Türkiye için "politik risklerin yatırım üzerindeki artan riski" ifadesi kullanılarak, büyüme beklentisi 2016 için yüzde 3.2'ye, 2017 için yüzde 2.9'a düşürülmüştü.

KREDÄ° NOTU SINIRDA

Moody's halihazırda Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin sınırında değerlendiriyor. Olası bir not indirimi Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyenin altına düşmesi anlamına gelecek.

Moody's gibi Fitch de Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviye eÅŸiÄŸinde deÄŸerlendiriyor. Türkiye'nin kredi notuna iliÅŸkin en son 19 AÄŸustos'ta bir deÄŸerlendirmede bulunan Fitch, Türkiye'nin 'BBB-' kredi notunu teyit ederken, "duraÄŸan" görünümünü "negatif"e çekmiÅŸti.

Fitch, 19 AÄŸustos'taki deÄŸerlendirmesinde, politik belirsizliÄŸin ekonomik performansa etki edebileceÄŸini söylemiÅŸti. Fitch raporunda, ekonomik büyümenin düşük yatırım sebebiyle gerilemesinin beklendiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Türkiye'nin ülke notunun en az 2 büyük kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yatırım yapılabilir seviyede değerlendirilmesi, Türkiye tahvillerinin, görece daha muhafazakar fonlar tarafından alınabilmesi anlamına geliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.