Sosyal Medya

Güncel

Obama: İsrail, Filistin topraklarını sonsuza kadar işgal edemez

ABD Başkanı Barack Obama, Filistin-İsrail meselesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. ABD ve İsrail arasında geçtiğimiz günlerde 38 milyar dolarlık askeri yardım anlaşması imzalanmıştı.



ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'deki hiçbir askeri çözümün diplomasiyle kazanılacak başarının yerini tutamayacağını söyledi.

New York kentinde gerçekleÅŸtirilen 71. BM Genel Kurulu görüşmelerine 'ABD BaÅŸkanı' sıfatıyla son kez katılan Obama, Genel Kurul'da uzun bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.

Toplumların bilinmezlik, huzursuzluk ve savaÅŸla dolu olduÄŸunu ifade ede Obama, "Muazzam geliÅŸmeye raÄŸmen, kurumlara olan güveni kaybettik, yönetmek zorlaÅŸtı ve milletler arasındaki tansiyon daha çabuk yükselmeye baÅŸladı" ifadelerini kullandı.

"Hepimizin seçimlerle karşı karşıya kaldığını kabul ediyorum" diyen Obama,"Daha iyi bir iÅŸbirliÄŸi ve entegrasyon modeli ile hızla ilerlemeyi seçebiliriz ya da keskin bir ÅŸekilde bölünmüş dünya içine çekilebiliriz. Bugün size, ileriye gitmeyi ve geriye bakmamayı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki duruma da deÄŸinen Obama, hiçbir askeri çözümün diplomasiyle kazanılacak baÅŸarının yerini tutamayacağını ileri sürerek, "Suriye'de askeri çözüm olamaz" dedi.

"İSRAİL, FİLİSTİN TOPRAKLARINI SONSUZA KADAR İŞGAL EDEMEYECEĞİNİN FARKINA VARMALI"

ABD BaÅŸkanı Barack Obama, "Ä°srail, Filistin topraklarını sonsuza kadar iÅŸgal edemeyeceÄŸinin farkına varmalı" dedi. 

New York kentinde gerçekleÅŸtirilen 71. BM Genel Kurulu görüşmelerine 'ABD BaÅŸkanı' sıfatıyla son kez katılan Obama, 'terörle mücadele' 'mülteci sorunu', 'OrtadoÄŸu'daki durum' konularına deÄŸindi. Obama, Filistin-Ä°srail meselesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Ä°srail'in Filistin topraklarını iÅŸgal ettiÄŸine iÅŸaret eden Obama, "Filistinlilerin Ä°srail'in meÅŸru devlet yapısını tanıması ve kışkırtmalarından vazgeçmeleri halinde Ä°srailliler ve Filistinliler daha iyi durumda olacak. Ancak Ä°srail de, Filistin topraklarını sonsuza kadar iÅŸgal edemeyeceÄŸinin farkına varmalı" ded

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.