Sosyal Medya

Dünya

"Gülen ikinci darbeye hazırlanıyor"

Ankara Başsavcılığı ABD'ye gönderdiği dosyada FETÖ liderinin yeni bir darbe hazırlığında olduğunu belirterek geçici olarak tutuklanması talebinde bulundu



Ankara BaÅŸsavcılığı'nca FETÖ'cü darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında, Gülen'in ABD'de geçici olarak tutuklanması için hazırlanarak ABD'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilen 15 sayfalık yazıda, ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesine yönelik Adli YardımlaÅŸma AnlaÅŸması'nın 10. Maddesi anımsatılarak, “Bu ÅŸahıs ülkemizde iÅŸlenen birçok suçun yanı sıra 15 Temmuz tarihinde gerçekleÅŸtirilen kanlı darbe teÅŸebbüsü talimatını veren kiÅŸi olması nedeniyle tutuklanması için aranmaktadır” denildi.hlı saldırı gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtildi ve, Ä°stanbul'da da benzer eylemler yapıldığı anlatıldı.

Yazıda, Gülen'in TCK'daki “Nitelikli ÅŸekilde kasten öldürme, CumhurbaÅŸkanına suikast, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs, Hükümeti ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs ve silahlı terör örgütü kurmak” ile suçlandığı ifade edildi, her bir suçlama için ayrı ayrı eylemlere yer verildi.

Yazıda, aynı saatlerde ErdoÄŸan'a suikast giriÅŸiminde bulunulduÄŸu, Marmaris'te ailesiyle beraber kaldığı otelin 30 FET֠üyesi tarafından basıldığı, ancak ErdoÄŸan'ın darbe teÅŸebbüsünü öğrenir öğrenmez otelden ayrılması nedeniyle ErdoÄŸan'ı bulamadıkları kaydedildi.

DARBE TEKRARI İÇİN HAZIRLIKTALAR

Gerek bu ifadelerinde gerekse gözaltına alınan darbecilerin beyanında darbenin tekrarlanması için Gülen'in bir hazırlık içerisinde olduğu açıktır. Gülen'in henüz deşifre olmamış bir kısım asker ve kamu görevlilerine talimat vermeye devam ettiği tespit edilmiştir. Yeni delillerin karartılmaya çalışılması, tanıkların ve FETÖ ile mücadele eden görevlilerin hayatlarına yönelik ciddi saldırılar gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel bulunmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.