Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak ve ABD'den Ortak" Musul" Açıklaması

ABD Başkanı Barrack Obama, Musul’a harekat sinyali verdi.



 ABD BaÅŸkanı Barrack Obama, Musul’a harekat sinyali verdi. Musul’un IŞİD’in elinden mutlaka alınacağına inandığını belirten Obama, bu yıl Musul ile ilgili daha ileri adımlar atılacağını söyledi.

Irak ve ABD’den Ortak Basın Toplantısı

BM Genel Kurulu toplantıları için New York’ta bulunan Obama ve Irak BaÅŸbakanı Haydar El Ä°badi, yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ä°badi ile yaptıkları görüşmenin konusunu “Musul’un kurtarılması” olarak açıklayan Obama, Irak’ın koalisyon ülkeleri ile birlikte olduÄŸuna dikkat çekti.

Musul İçin Yardım İstenecek

Barrack Obama, koalisyon güçlerinin, Irak ordusu ve PeÅŸmerge unsurlarıyla ortak koordinasyon ile Musul’u geri alacağından emin olduÄŸunu söyledi. Musul’un onarılması ve yerlerinden olmuÅŸ halka insani yardım yapılması için gereken her ÅŸeyin yapılacağını belirten Obama, diÄŸer ülkelerden yardım isteyeceklerini söyledi.

“IŞİD Sadece Irak İçin DeÄŸil Tüm Dünya İçin Büyük Bir Tehdit”

Irak BaÅŸbakanı Haydar El Ä°badi, IŞİD’in sadece Irak için deÄŸil, tüm dünya için büyük bir tehdit olduÄŸuna dikkat çekti. Dünyanın büyük bir tehdit ile karşı karşıya olduÄŸuna dikkat çeken Ä°badi, , "Ä°ki yıl önce BaÄŸdat'ı geri almak için IŞİD'le savaşıyorduk, bugün ise onların Irak'taki son kalesi Musul'u almak için savaşıyoruz" dedi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.