Sosyal Medya

EÄŸitim

18 milyon öğrenciye '15 temmuz' anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin liseler için hazırlanan kitapçık ile ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan broşür öğrencilere dağıtıldı.



Milli EÄŸitim Bakanlığınca, yeni eÄŸitim öğretim yılının ilk gününde, liseler için hazırlanan "15 Temmuz 2016 Türkiye'yi Darbeyle Ä°ÅŸgal TeÅŸebbüsü" kitapçığı ile ilk ve ortaokullar için hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Åžehitlerimiz Anısına" broşürü öğrencilere dağıtıldı.

Lise öğrencilerine yönelik hazırlanan "15 Temmuz 2016 Türkiye'yi Darbeyle Ä°ÅŸgal TeÅŸebbüsü" kitapçığında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan imzasıyla "Sevgili Gençler" baÅŸlığıyla bir yazı yer aldı.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 gecesinde, siyasi tarihinin en büyük ve en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kaldığını belirten Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi, asker elbisesi giymiş bir grup teröristin, milletin ve devletin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkeyi teslim almaya çalıştığını ifade etti.

ErdoÄŸan, "Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiÅŸ bu teröristler karşısında gösterdiÄŸi ÅŸanlı direniÅŸ asla unutulamayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır. 15 Temmuz ruhu bu topraklarda diri olduÄŸu müddetçe terör örgütlerini maÅŸa olarak kullanan hiçbir vesayet odağı ülkemizi teslim alamayacaktır. Ãœlkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen hiçbir güç, bugüne kadar baÅŸarılı olamamıştır ve olamayacaktır" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kitapçıkta, "Truva atı", "Haşhaşiler", "Boğaziçi Köprüsü", "Sela", "Unutulmayacak Kahramanlar", "Sultanahmet Mitingi" başlıkları altında bilgiler ile FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nden görsellere de yer verildi.

DARBE, CUNTA, FETÖ/PDY KAVRAMLARI ANLATILDI

Bakanlık tarafından ilkokul ve ortaokullar için hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" broşüründe de darbe girişimi gecesinde yaşananlar görsellerle anlatıldı.

Broşürdeki "15 Temmuz Sözlüğü"nde ise "cumhuriyet, demokrasi, meclis, darbe, cunta, FETÖ/PDY" kavramlarının anlamları açıklandı.

Sözlükte, darbe kelimesi, "millete ve seçilmiÅŸ hükümete yönelik, zor ve silah kullanarak devirme giriÅŸimi", FETÖ/PDY ise "FETÖ kısaltması, halkın dini duygularını sapkın görüşleriyle istismar eden Fetullahçı Terör Örgütünü ifade eder. Sınav sorularını çalarak, devlet kurumlarına haksız ÅŸekilde yerleÅŸmesi, eÄŸitim, adalet ve güvenlik alanları baÅŸta olmak üzere, kamu imkanlarını kendi çıkar ve amaçları için kullanması nedeniyle 'Paralel Devlet Yapılanması (PDY)' olarak da tanımlanmaktadır." ifadeleri ile anlatıldı.

Sözlükte, "KuÅŸatma" baÅŸlığı altında, Mustafa Kemal Atatürk'ün GençliÄŸe Hitabesi'ndeki "Bir gün, Ä°stiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve ÅŸeraitini düşünmeyeceksin" sözleri yer aldı.

15 Temmuz gecesinde yaÅŸananların saat saat anlatıldığı broşürde,15 Temmuz ÅŸehitleri için "Çanakkale'deki atalarının ruhuyla koÅŸtular, geri dönmeyi düşünmediler. DoÄŸu, batı, kuzey, güney ülkenin dört bir tarafından 241 can soÄŸuk bir gecenin ayazında çiÄŸ damlaları gibi düştü topraÄŸa. Özgürlüğümüz için, demokrasimiz için, geleceÄŸimiz için, vatanımız için" deÄŸerlendirmesi yapıldı.

Broşürde, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası mitinglerin düzenlendiği demokrasi meydanlarının fotoğraflarına yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.