Sosyal Medya

EÄŸitim

PKK'nın yaktığı okulda öğrencilerin kıyafetleri de yandı

Gaziantep'te PKK tarafından okula yapılan molotoflu saldırıda dar gelirli öğrenciler için hazırlanan kıyafetler de yandı.



Gaziantep'te bir okulda dar gelirli öğrenciler için hazırlanan giysi ve kırtasiye malzemeleri, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda kullanılamaz hale geldi.

DERSLÄ°K KULLANILMAZ HALE GELDÄ°

Şahinbey ilçesine bağlı Cengiz Topel Mahallesi'nde dün Hatice Karslıgil İlkokulu binasına terör örgütü üyelerince yapılan saldırının ardından hasar oluşan okulda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince hasar tespitine başlandı. Laboratuvar olarak kullanılan bir dersliğin önemli ölçüde kullanılamaz hale geldiği, dış yüzeyinde de hasarın oluştuğu okul binasında eğitim ve öğretim buruk başladı.

PKK'nın yaktığı okulda öğrencilerin kıyafetleri de yandı

ÖĞRENCİLER SINIFLARI GEZDİ

Öğrenciler, sabah saatlerinde toplandıkları okul bahçesinde saldırının yol açtığı hasarı gördü. Okul idarecilerinin terör saldırısıyla ilgili bilgilendirdiği öğrenciler, molotofkokteylinin yangına neden olduğu laboratuvar sınıfı gezdi.

DAR GELİRLİ ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANAN EŞYALAR DA YANDI

Bir hayırsever tarafından eğitim ve öğretimin yılının başlaması dolayısıyla yardıma muhtaç 120 öğrenci için hazırlanan giysi ve kırtasiye malzemesinin yandığı tespit edildi. Eğitim ve öğretime okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi eksiğiyle başlayan öğrenciler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

"EŞYALAR YANMASAYDI KARDEŞİM KULLANACAKTI"

Öğrencilerden Yusuf Can, böyle bir saldırının gerçekleÅŸmesinin üzüntüsünü yaÅŸadığını ifade ederek, "Benim kardeÅŸim de bu okulda okuyordu. Birinci sınıfa baÅŸlayacaktı. O verilecek eÅŸyaları kardeÅŸimde kullanacaktı. EÅŸyalar yanmasaydı, ÅŸu anda o kitap ve defterleri kullanıyordu." dedi.

2'nci sınıf öğrencisi Eren Akgöz de kırtasiye malzemesi yardımında bulunulacağı için alış veriş yapmadığını belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.