Sosyal Medya

Dünya

Merkel: Eğer yapabilseydim zamanı geri almak isterdim

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacılara yönelik politikasında yanlış yaptığını kabul etti.



Berlin seçimlerinde partisi CDU’nun ağır kayıp yaÅŸaması sonrasında konuÅŸan Merkel, 2015 yazından önce sığınmacılara yönelik atılması gereken adımlar konusunda geç kalındığını söyledi.

"ZAMANI GERÄ° ALMAK Ä°STERDÄ°M"

"EÄŸer yapabilseydim zamanı geri almak isterdim" diyen Almanya BaÅŸbakanı Merkel, kendisinin ve hükümetin uzun süre Avrupa’da Dublin kurallarına güvendiÄŸini belirtti.

Almanya’ya yönelik sığınmacı akınının belirli bir süre kontrolden çıktığını belirten Merkel, yine de o zaman aldığı kararların arkasında olduÄŸunu vurguladı. Merkel, deÄŸerlendirmelerinin kesinlikle doÄŸru olduÄŸunu ancak, uygulamada yeterince kontrol saÄŸlanamadığını söyledi.

"SEÇİM SONUÇLARI YETERSİZ VE HAYAL KIRICI"

Dün yapılan Berlin eyalet seçimlerinin sonucunu “yetersiz ve hayal kırıcı” olarak nitelendiren Merkel, “Büyük koalisyon artık çoÄŸunluÄŸa sahip deÄŸil, bu çok acı”ifadelerini kullandı.

Welt Online’ın bildirdiÄŸine göre, uyum konusunda yetersiz kalındığını da kaydeden Merkel, sığınmacı politikasında ihtiyacı olanlara kapıları kapatma gibi bir politika deÄŸiÅŸikliÄŸine ise kendisinin ve partisinin gitmeyeceÄŸini vurguladı. Sığınmacı sorununun çözümü konusunda söylediÄŸi “Yapabiliriz “ sözünü tekrarlamaktan kaçınan Merkel, Almanya’nın bu sorunun üstesinden geleceÄŸi konusunda inancının tam olduÄŸunu söyledi.

MERKEL'Ä°N PARTÄ°SÄ° Ä°LK KEZ YÃœZDE 20'NÄ°N ALTINDA OY ALDI

Sığınmacı politikaları nedeniyle yoÄŸun eleÅŸtiri alan Angela Merkel’in partisi CDU, 4 Eylül’de yapılan Mecklenburg Vorpommern ve dün yapılan Berlin eyalet parlamentosu seçimlerinde de yüzde 20’nin altında oy aldı. Mecklenburg Vorpommern’de yüzde 19 oy alan CDU, Berlin’de yüzde 17.6’da kaldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.