Sosyal Medya

Güncel

DHA provokasyona 'döndü'

Kurban Bayramı'nda yakınlarıyla bayramlaşmak için Hatay'dan çıkış yapan ve bugün Türkiye'ye dönüş yapan yaklaşık 4 bin Suriyeli, Doğan Haber Ajansı'nın hedefi oldu. Bölgede yaşananlara ilişkin servis ettiği haberde DHA, 'Gitmişlerdi, dönüyorlar' ifadesini kullandı.



Doğan Haber Ajansı, Suriyeli vatandaşlara yönelik olarak bugün yayınladığı haberinde skandal bir başlık kullandı.

Türkiye'de bulunan yaklaşık 4 bin Suriyeli vatandaş, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör unsurlarından temizlenen evlerine Kurban Bayramı süresince ziyaretlerde bulundu. 5 Eylül'de Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak Suriye'ye giden ve yakınlarıyla buluşan Suriyeli vatandaşların bir kısmı Türkiye'ye dönüş yaptı.

Sınırda yaşananlara ilişkin abonelerine bir haber servis eden ve kendi platformlarında da yayınlayan Doğan Haber Ajansı'nın haber için kullandığı dikkatleri çekti. Söz konusu haberde DHA'nın 'gitmişlerdi, dönüyorlar' başlığını kullandığı görüldü.

 



Tepki çekti
DHA'nın 'sitemkar' başlığı, sosyal medya üzerinden tepki aldı. Kullanıcılar, Doğan Haber Ajansı'nın Suriyeli sığınmacılar için kullanmış olduğu ifadeleri sert bir şekilde kınadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.