Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD'nin Suriye'deki bombardımanı kasıtlı mıydı?

ABD’nin Deyr ez-Zor’daki Suriye rejimine ait mevzileri bombalamasının ardından tartışmalar giderek büyüyor...



Pentagon ABD öncülüğündeki koalisyonun Deyr ez-Zor'daki Suriye ordusu mevzilerine yönelik bombardımanın ‘yanlışlıkla' olduÄŸunu duyurdu. Ancak Rusya konuyla ilgili endiÅŸelerini dile getirirken, bombardmanın ‘kasıtlı olabileceÄŸi ve Moskova ile Washington arasında varılan anlaÅŸmanın altını oymaya yönelik riskler taşıdığı' görüşünde.

Sputnik'te yer alan bilgide; Rusya Federsayon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi BaÅŸkan Yardımcısı Frants Klintseviç, bombardmanın ‘kasıtlı' olarak gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Klintseviç “ABD Suriye ordu güçlerine saldırılarını kasıtlı ve düşünerek gerçekleÅŸtirdi. Yapılan herhangi bir hava operasyonu karadaki komutanlar tarafından koordine ediliyor. Bu durumda ABD, IŞİD'i sızdıran istihbarat birimlerinden edindiÄŸi bilgiyi kullandı” dedi.

‘BU HAVA SALDIRISI ABD'NÄ°N ÇİFTE STANDARDINI YANSITIYOR'

“Suriye güçlerine yönelik gerçekleÅŸtirilen bu hava saldırısı ABD'nin çifte standardını yanısıtıyor” diyen Klintseviç şöyle devam etti: “ABD'nin Suriye'de tek bir amacı var: Suriye Devlet BaÅŸkannı BeÅŸar Esed'in gitmesi ve muhalifleri iktidara getirip kendi ekonomik çıkarlarını gütmek.”

‘PROVOKASYON OLABÄ°LÄ°R'

ABD'nin Suriye ve Irak'ın büyük bölümünü kontrol eden IŞİD'i yok etmekle gerçekten ilgilenmediÄŸini belirten Klintseviç ayrıca saldırının provokasyon amaçlı olabileceÄŸini de savundu: “Bu saldırı bizim nasıl tepki vereceÄŸimizi görmek için yapılmış bir provokasyon da olabilir." “Suriye ordusuna yönelik benzer saldırılara devam edilmesi, Rusya ile ABD'nin Cenevre'de vardığı anlaÅŸmanın uygulanmasını riske atar” diyen Klintseviç, saldırının gerçekleÅŸtirilmesindeki asıl nedenin açıklanacağına inandığını ve herkesin Washington'ın Suriye'deki gerçek duruÅŸunu anlayacağını belirtti.

KONAŞENKOV: ABD'NİN RUSYA İLE KOORDİNE OLMA YÖNÜNDEKİ İSTEKSİZLİĞİNİN SONUCU

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ä°gor KonaÅŸenkov ise, saldırının Pentagon'un öne sürdüğü gibi ‘yanlışlıkla' olması ihtimaline iliÅŸkin olarak “Saldırı yanlışlıkla gerçekleÅŸtirildiyse, bu ABD'nin Rusya ile terörist gruplara yönelik faaliyetlerini koordine etme konusunda isteksizliÄŸinin doÄŸrudan bir sonucu” dedi.

‘9 EYLÃœL'DEKÄ° ANLAÅžMAYI MAHVETTÄ°'

Duma milletvekili Sergey Gavrilov da, saldırının Rusya ile ABD arasında 9 Eylül'de varılan anlaÅŸmayı mahvettiÄŸini söyledi: “ABD (Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey) Lavrov ve (ABD DışiÅŸleri Bakanı John) Kerry'nin varmaya çalıştığı anlaÅŸmaları raydan çıkardı. Sonuç olarak Washinton, OrtadoÄŸu'daki barış sürecini riske attı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.