Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yönelik tehditlerin en çok istismar ettiği alanların başında eğitimin geldiğini belirterek, "Türkiye, eğitim sisteminde var olduğu anlaşılan, 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ihanet çetelerinin istismar ettiği açıkları süratle kapatarak yoluna devam etmek mecburiyetindedir." değerlendirmesini yaptı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı, eğitimde elde ettiği başarıların sağlayacağını belirtti.

Türkiye'de yakın tarihte standartların düşük olduÄŸunu, eÄŸitimin ilk sıralarda kendine yer bulamadığını kaydeden ErdoÄŸan, "Bunun için Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet için 14 yıl önce yola çıktığımızda, önceliÄŸi, eÄŸitim, saÄŸlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 alana vermiÅŸ, bunların en başına da eÄŸitimi yerleÅŸtirmiÅŸtik. Nitekim Türkiye'nin özellikle son dönemde katettiÄŸi mesafenin en somut, en çarpıcı yansımalarını eÄŸitim alanında görebilmemiz mümkündür."ifadelerini kullandı.

Bu baÅŸarının gerisinde çok büyük bir vizyon, emek ve fedakarlıklar olduÄŸuna iÅŸaret eden ErdoÄŸan, "Ä°nsanı yaÅŸat ki devlet yaÅŸasın" ilkesinin özünü de eÄŸitimin oluÅŸturduÄŸunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulan güçlü altyapı ve sağlanan farkındalık sayesinde bugün Türkiye'de, ailelerin çocuklarına mümkün olan en iyi eğitimi vermenin çabası içinde olduğunu dile getirdi.

Eskiden ayrıcalık olan ve çok az sayıda öğrencinin yararlanabildiği özel okullar, fen liseleri, nitelikli eğitim veren anadolu liseleri ile yine yüksek standartta eğitim imkanı sunan meslek liseleri gibi okulların bugün Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar yaygınlaştığını ifade eden Erdoğan, aynı şekilde yüksek öğretimin liselerden mezun olan hemen her öğrencinin ulaşabildiği bir imkan haline dönüştüğüne dikkati çekti.

"Okullarımıza çok iyi sahip çıkmalıyız"

Türkiye'ye yönelik tehditlerin, en çok istismar ettiÄŸi alanların başında eÄŸitimin geldiÄŸinin altını çizen ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:  

"Türkiye, eğitim sisteminde var olduğu anlaşılan, 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ihanet çetelerinin istismar ettiği açıkları süratle kapatarak yoluna devam etmek mecburiyetindedir. Bunun için devlet ve millet olarak okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çocuklarımızın zihin dünyasını biçimlendiren müfredata, kitaplara çok iyi sahip çıkmalıyız.

Geçmişini çok iyi bilen, bugününe çok iyi vakıf, geleceği için çok büyük hayalleri olan nesiller 2053 ve 2071 vizyonlarımızın da teminatıdır. Bu düşüncelerle, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için hayırlı olmasını, başarılarla dolu olarak geçmesini diliyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.