Sosyal Medya

Dünya

2. Abdülhamit'in projesi için geri sayım!

2. Abdülhamit döneminden bu yana bekleyen Filyos projesi faaliyete geçiyor.



Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma GüzelleÅŸtirme ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi baÅŸkanı SavaÅŸ ÇiloÄŸlu, Filyos Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2. Abdülhamit’in döneminden bu yana konuÅŸulan fakat bir türlü faaliyete geçmeyen FÄ°lyos Projesi ile ilgili BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın Ekim ayında Zonguldak’a gelerek Filyos Liman’ın temel atma törenine katılmayı planladığını söyledi.

YASADAKİ EKSİKLİK YÜZÜNDEN FAALİYETE GEÇEMEDİ

Filyos Projesinin Zonguldak için büyük bir önem arz ettiÄŸini ifade eden ÇiloÄŸlu, “Filyos Limanın ihalesi 2014 yılının 18 Mart tarihinde yapılmıştı. Bizde gözlemci olarak gururla katılmıştık. 2 yılı aÅŸkın süre geçmesine raÄŸmen kamu ihale yasadaki bazı eksiklilerden dolayı diÄŸer firmaların yapmış olduÄŸu itirazlar sonucu bir türlü faaliyete geçmedi. '' dedi.

ÇiloÄŸlu, geçtiÄŸimiz günlerde ihalenin sonuçlandığını söyledi. 

KARADENÄ°Z'Ä°N MERKEZÄ° OLABÄ°LÄ°R

Filyos Vadi Projesinin faaliyete geçmesiyle Zonguldak’ın Karadeniz bölgesinin merkezi olabileceÄŸini ifade eden ÇiloÄŸlu, “Göç eden vatandaÅŸlarımızla yaptığımız sohbetlerde Filyos Projesini umutla beklediklerini, faaliyete geçtiÄŸi takdirde bunların büyük bir bölümünü tekrar memleketlerine döneceklerini ifade ettiler. Bizim buradan göç eden vatandaÅŸlarımız gittikleri yerlerde asgari ücretle vasıfsız eleman olarak çalışmakta kendi memleketlerinden uzak zor ÅŸartlarda yaşıyorlar.

Göç eden vatandaÅŸlarımız Filyos projesi sayesinde dönerse inanın bu iÅŸe vesile olanlar çok büyük iÅŸ yapmış olacaklardır. Filyos vadi projesiyle Zonguldak’ın Karadeniz bölgesinin merkezi olacağını umut ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

KAYNAKÄ°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.