Sosyal Medya

Güncel

Rusya: Esad rejimi Halep'teki Kastillo Yolu'ndan çekiliyor

Rusya, Esad rejiminin Halep'teki Kastillo Yolu'ndan ağır makineli silah ve teçhizatlarını çekmeye başladığını iddia etti.



Rusya Genelkurmay BaÅŸkanlığı yetkilisi Viktor Pznihir, daha önce belirtildiÄŸi gibi Suriye ordusunun Halep'teki Kastillo Yolu'ndan ağır makineli silah ve teçhizatlarını çekmeye baÅŸladığını ancak muhaliflerin saldırması durumunda bu teÅŸebbüsün durabileceÄŸini öne sürdü. 

ESAD ATEŞİ KESTİ İDDİASI

Poznihir, medya mensuplarına yaptığı basın açıklamasında daha önce varılan anlaÅŸmaya uygun olarak Esad rejiminin, bugünden itibaren, Kastillo yolundan silah, askeri teçhizat ve birliklerini çekmeye baÅŸladığını söyledi. Kastillo Yolu'nun denetiminin Kızılhaç mensuplarına bırakıldığını belirten Poznihi, Rus savaÅŸ uçaklarının ve Esad rejiminin de bölgeye saldırıları ateÅŸkes kapsamında kestiÄŸini iddia etti. 

'MUHALİFLER AYNISINI YAPMAZSA ÇEKİLME DURUR'

Poznihi, Rusya'nın yükümlülüklerini yerine getirdiÄŸini ancak ABD destekli muhalif gruplardan benzer bir tutum gördüklerine dair bir rapor almadıklarını öne sürerek "Muhalifler de Halep yolundan bizim gibi çekilmezlerse Kastillo yolundan çekilmenin sona erer" tehdidinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.