Sosyal Medya

Güncel

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün saat 17.50'den itibaren top atışlarına başlandığını belirten Genelkurmay Başkanlığıx bugüne kadar 527 hedefe 2 bin 255 atım yapıldığını duyurdu. TSK 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak imha edildiğini de açıkladı.



Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün saat 17.50'den itibaren top atışlarına başlandığını, bugüne kadar 527 hedefe 2 bin 255 atım yapıldığını ve 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak imha edildiğini açıkladı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Fırat Kalkanı Harekatı'na iliÅŸkin yapılan açıklama şöyle: 
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAÅž baÅŸta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliÄŸimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 AÄŸustos 2016 tarihinde baÅŸlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı”  ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM SözleÅŸmesinin 51’inci maddesinde yer alan MeÅŸru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAÅž’la mücadeleye yönelik almış olduÄŸu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.
 
15 Eylül 2016 günü saat 18.00’e kadar meydana gelen geliÅŸmeler:
 
Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde (845 km2) oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edilmiştir.
 
AteÅŸ Destek Vasıtaları tarafından, 15 Eylül 2016 saat 17.50’den itibaren top atışlarına baÅŸlanmıştır. (Toplam:527 hedefe 2.255 atım)
 
Bugüne kadar, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir.
 
Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekâtı icra edilmemiÅŸ, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiÅŸtir.
 
Koalisyon Güçleri tarafından atış yapılmamıştır.
 
AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmektedir.
 
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.