Sosyal Medya

Dünya

Rus akademisyenden çarpıcı DAEŞ yorumu

Rus akademisyen Yelena Ponomaryova, DAEŞ'le ilgili yaptığı değerlendirmede, örgütün taşeron bir yapılanma olduğunu teyit etti.



Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı Moskova Uluslararası Ä°liÅŸkiler Ãœniversitesi (MGÄ°MO) öğretim görevlisi Prof. Dr. Yelena Ponomaryova, müslümanlarla iliÅŸkilendirilmek istenen terör örgütü DAEÅž hakkında çarpıcı bir deÄŸerlendirmede bulundu.

Sputnik'e konuÅŸan Ponomaryova, DAEÅž'in yıllar önce hazırlanan projelerin sonucu olduÄŸunu vurgulayarak, "örgüt çok akıllı insanlar tarafından kontrol edilmekte. Amaç bölgeleri istikrarsızlaÅŸtırmak ve kaos oluÅŸturmak" dedi.

Yelena Ponomaryova şunları söyledi:

"IŞİD'in akıllı insanlar tarafından yönetildiği ortada. Evet bunlar katiller, kafakesen teröristler. Ama örgüt çok akıllı insanlar tarafından kontrol edilmekte. Bence bunlar yıllar önce hazırlanan projelerin sonucu. Amaç bölgeleri istikrarsızlaştırmak ve kaos oluşturmak."

PUTİN'E ÖVGÜ

Ponomaryova ayrıca Putin'den de övgüyle söz ederek, "Rusya Devlet BaÅŸkanı Sayın Vladimir Putin'in iktidara gelmesiyle ülkemiz dünya arenasında güçlü devlet statüsüne geri döndü. Rusya bugün dünyanın en önemli siyasi oyuncularından biri. Rusya dünya siyasetinde önemli rol oynamakta. Rusya olmadan dünyanın günçel sorunları çözülemez" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.