Sosyal Medya

YaÅŸam

Çanakkale'de feribot kuyruğu 1 kilometreyi aştı

Bayram dönüşü için yola çıkan tatilcilerin Çanakkale'deki feribot kuyruğu 1 kilometreyi aştı



Kurban Bayramı tatilini tamamlayıp araçlarıyla dönüşe geçenler, Çanakkale'deki feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Kuyruk 1 kilometreyi aştı.

Çanakkale’de feribot iskelesinde Kurban Bayramı nedeniyle Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiÅŸlerde yoÄŸunluk yaÅŸanıyor. Tatilcilerin araçları, 1 kilometreyi aÅŸan kuyruk oluÅŸturdu.Feribot kuyruÄŸunun kentin en iÅŸlek caddesi olan DemircioÄŸlu Caddesi’ni kilitlemesi nedeniyle, bu caddeye çıkan ara sokaklar ÅŸehir içi trafiÄŸine kapatıldı.

Kurban Bayramı nedeniyle bugün öğleden sonra Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiÅŸlerde yoÄŸunluk yaÅŸanmaya devam ediyor. Çanakkale merkezinden Avrupa yakasındaki Eceabat ilçesi ve Kilitbahir köyüne geçmek için feribot iskelesine gelen tatilcilerin araçları, 1 kilometreyi geçen bir kuyruk oluÅŸturdu. Tedbirlerini alan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne baÄŸlı trafik ekipleri, iskele meydanında trafik akışını düzenledi. Bazı caddeler ise yine feribot iskelesindeki yoÄŸunluk nedeniyle ÅŸehir içi trafiÄŸine kapatıldı. Feribot kuyruÄŸu sırasında 2 saate yakın beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen tatilciler her bayram yaÅŸadıkları çileyi yine yaÅŸamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Çanakkale BoÄŸazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GestaÅŸ Deniz Ulaşım A.Åž. ise, Çanakkale’den Eceabat’a 3, Kilitbahir’e 4, Lapseki’den Gelibolu’ya 5 feribot ile saatsiz olarak seferlerini yapıyor. YoÄŸunluÄŸu hafta başında okulların açılacak ve yaz tatilinin sona erecek olması nedeniyle tatilcilerin evlerine dönüş yapması ve bayram tatili için yakınlarını ziyarete gidenlerin oluÅŸturduÄŸu belirtildi. Feribot iskelelerindeki yoÄŸunluÄŸun hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Caddeye çıkan yollar kapatıldı

Çanakkale Feribot Ä°skelesi’nde uzun araç kuyruÄŸu oluÅŸtu. Feribot iskelesindeki araç depolama alanının dolmasıyla birlikte tatilcilerin araçların neden olduÄŸu kuyruk DemircioÄŸlu Caddesi’ne kadar uzadı.Trafik polisleri ise, tatilcilerin oluÅŸturduÄŸu feribot kuyruÄŸu nedeniyle ÅŸehir içinde yaÅŸanan trafiÄŸi düzenlemek için büyük çaba sarf etti. Feribot kuyruÄŸunun kentin en iÅŸlek caddesi olan DemircioÄŸlu Caddesi’ni kilitlemesi nedeniyle, bu caddeye çıkan ara sokaklar ÅŸehir içi trafiÄŸine kapatıldı. 

Ankara dönüşü de yoğunlaşmaya başladı

Kurban Bayramı tatiline çıkanların bir kısmı dönüşe erken geçti. TEM Otoyolu İstanbul istikametinin İzmit kesiminde yoğunluk yaşanırken, trafik yavaş ilerledi.Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Ankara istikametine doğru oluşan yoğunluk bugün tersine döndü. Kurban Bayramı tatilinden erken dönenler nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikametinde yoğunluk yaşandı. TEM Otoyolu'nun İstanbul istikameti İzmit kesiminde yoğunluk yaşanırken, Gültepe ve Korutepe viyadüklerinin önünde araçlar yavaş ilerledi. Zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı kazalar ise trafiğin akışını etkiledi. İstanbul istikametine oluşan yoğunluğun hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Ankara istikametinde ise araç sayısındaki azlık dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.